I det fynske folks tjeneste

Politiet forklædt som fodboldbøller

01:36

Politiet forsøgte at gøre øvelsen, så realistisk som muligt.

1 af 2

Politiet øvede sig tirsdag formiddag i at håndtere fodboldbøller. Når FCK, Brøndby og AGF kommer på besøg i Odense har de mange fans med, som kan være svære at håndtere.

Der var tumulter, råb og skrig, da politiet forsøgt at gøre øvelsen så virkelighedsnær som muligt.

Øvelsen havde til formål at træne politiet i at anvende dialog, når der uroligheder i forbindelse med fodboldoptøjer. Derfor har Fyns Politi nu såkaldte "dialogbetjente".

Under øvelsen blev betjente "angrebet" af bøller og så trak dialogbetjentene sig midlertidigt ud.

- Vi havde forudset, at dialogbetjentene trak sig ud, da vi blev angrebet. Det gik lidt for hårdt for sig. Indsatslederen satte sine mobile styrker ind, for at få ro på. Nu skal han lige have lavet nogle anholdelser, og så tager dialogbetjentene over igen, siger Peder Anker Hansen, Vicepolitikommisær og øvelsesleder, Fyns Politi.

Vigtigt at kunne skifte mellem indsatserne

Dialogbetjentene er betjente med bløde hjelme og tydelige veste på, så fodboldsfansene tydeligt kan se hvilke betjente, som søger dialog med dem.

Derfor skal dialogbetjentene heller ikke i spil, når det går voldsomt for sig.

- Det er det skifte mellem indsatserne, som er vigtigt at træne. Hvis fodboldfansene ikke overholder de regler, som dialogbetjentene har aftalt med dem, så skifter vi indsats til kampberedte betjente, indtil der er ro på. Det er det switch, vi gerne vil træne, siger Peder Anker Hansen.

Ved du noget? Så send os et tip