Politiet har ikke tid til tunge sager

De skulle opklare alvorlige forbrydelser som narko- og kvindehandel, indvandrerbander, rocker-kriminalitet og prostitution. Men det kniber voldsomt for afdelingen for organiseret kriminalitet hos Fyns Politi.

En tredjedel af de betjente, der skulle efterforske den organiserede kriminalitet, mangler.

P4 Fyn har talt med mange af de betjente, der arbejder med organiseret kriminalitet. De fortæller, at problemer med den nye politireform har fået mange til at forlade afdelingen.

De har søgt til andre steder i politiet, er gået på nedsat tid eller har helt forladt politiet. Og de manglende betjente bliver ikke erstattet af nye.

- Det er en konkret afvejning, om en stilling, der bliver ledig, skal genbesættes,  eller vi ønsker at bruge de økonomiske resurser i en anden sammenhæng, siger politiinspektør Benny Linde Larsen til P4 Fyn.

Betjentene ønsker ikke at stå offentligt frem, fordi de er bange for at miste deres job. De fortæller at manglen på folk betyder, at mange sager som eksempelvis narkohandel ikke bliver efterforsket.

Men det afviser ledelsen i Fyns Politi. Her mener man, det er et spørgsmål om prioritering. Benny Linde Larsen anerkender dog, at denne prioritering gør, at der er nogen opgaver, man vælger, at man ikke kan løse.

P4 Fyn har valgt ikke at oplyse det præcise tal for hvor mange efterforskere der mangler, men de konkrete tal er redaktionen bekendt.

Oversigt

    Oversigt