Politiet: Intet tyder på ekstra mange dyremishandlinger i Vollsmose

Politiinspektør opfordrer forældrene til at tage en snak med deres børn, hvis der er mistanke om, at de prikker øjnene ud på katte.

En tidligere beboer i Vollsmose fortalte torsdag TV 2/FYN om grove tilfælde af dyremishandling i Odense-bydelen, og den private dyreværnsforening Kattens Værn bekræfter, at børn har været med til at mishandle katte ved at rive hovedet af dem eller prikke øjnene ud på dem.

Hos Fyns Politi genkender man ikke billedet af, at graden af mishandlingen af katte i Vollsmose-området er grovere end på resten af Fyn. 

- Vi har selvfølgelig nogle sager derudefra, hvor der har været tale om mishandling, men det er bestemt ikke noget, der præger vores anmeldelsesstatistikker, siger Johnny Schou, der er politiinspektør hos Fyns Politi.

quote Det er typisk ikke noget, der ender som straffesager hos politiet.

Johnny Schou

- Vi har ikke noget i vores anmeldelsesbillede, der tyder på, at der har været særlig grove mishandlingstilfælde i Vollsmose, og vi har ikke noget, der tyder på, at vi har haft systematisk mange flere sager om dyremishandling i Vollsmose, end vi i øvrigt har på Fyn, forklarer politiinspektøren.

Kattens Værn: Sagerne ender ikke hos politiet

Kattens Værn fortæller til TV 2/FYN, at dyreværnsforeningen har haft 20-25 sager i Vollsmose i 2016.

Foreningen understreger dog, at der er tale om et mørketal, især når det gælder anmeldelser til politiet, fordi sager om dyremishandlingen ofte ikke når så langt.

- Det er tit, at sagerne ikke ender hos politiet. Hvis man ikke har ”grebet” nogen i at mishandle dyr, er det svært at tage den videre, forklarer Therese S. Wilbert, der er direktør i Kattens Værn.

Politiinspektør: Forældrene bør snakke med deres børn

Politiinspektøren erkender, at der er en risiko for, at sager om dyremishandling, hvor børn har udsat dyr for grov mishandling, ikke ender hos politiet.

- Jeg tror, der ville være et tydeligt billede hos os, hvis der var en tendens til, at man ville anmelde disse ting. Det, jeg også hører, er, at det drejer sig om helt små børn, der er involverede i den her tilsyneladende mishandling. Det er typisk ikke noget, der ender som straffesager hos politiet, siger Johnny Schou.

Hvis der er mistanke om dyremishandling, opfordrer han i første omgang forældrene til at tage sig en snak med deres børn.

- Der er det forældrene og civilsamfundet, der skal reagere, og så må der være nogle forældre, der skal tale med deres børn, forklarer han. 

 
Fotograf: Privat

Katte måtte aflives af dyrelæge

Det er ikke første gang, at sager om grov dyremishandling i Vollsmose optræder i medierne.

I 2014 bragte Vollsmose Avisen en artikel om, hvordan nogle børn havde kastet rundt med fem kattekillinger i Fyrreparken.

Børnene havde leget voldsomt med dem og blandt andet dyppet killingerne i vand. En dyrlæge måtte senere aflive de otte uger gamle kattekillinger.

Oversigt

    Oversigt