I det fynske folks tjeneste

Politiet jagter kortere ventetid på køreprøver

Der er problemer med lange ventetider på køreprøver, og problemerne har siden årsskiftet været intensiveret som følge af, at 17-årige nu kan tage kørekort.

17-årige kan nu tage kørekort og det betyder, at der i år er to årgange, de 17- og 18-årige, der kan tage kørekort til almindelig bil. Foto: Kim Haugaard/Scanpix/arkiv

I marts meldte en række fynske køreskoler klart ud, og fortalte om travlhed og lange ventetider.

Årsagen er at 17-årige fra årsskiftet har kunnet tage kørekort og sætte sig bag rattet, inden deres 18-års fødselsdag.

Det betyder proppede klasseværelser og lange ventetider på køreprøverne.

Nu melder Rigspolitiet og landets politikredse, at der er udarbejdet en plan, som skal nedbringe ventetiderne på køreprøver markant.

Normalt i år

Politiet øger sin kapacitet med flere prøvesagkyndige både på kort og længere sigt, ligesom et bedre overblik over ventetider med videre sikrer, at ressourcerne anvendes bedst muligt, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Læs også 17-årige bilister presser fynske køreskoler

På landsplan tilføres omkring 30 årsværk indtil ventetiderne er bragt ned. Herudover vil yderligere nye civile prøvesagkyndige være klar til at øge politiets køreprøvekapacitet i løbet af efteråret 2017.

Målsætning er at ventetiden bringes ned på normalt niveau inden udgangen af dette år, siger Erik Terp, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Pensionister hentes ind

Midlet bliver at hente uddannede prøvesagkyndige, som arbejder med andre politiopgaver, og pensionerede prøvesagkyndige, som ansættes som vikarer. 

Dertil kommer at Rigspolitiet vil låne ni prøvesagkyndige af forsvaret og at de prøvesagkyndige skal arbejde ekstra og blandt andet også afholde køreprøver på lørdage. 

Dumpede elever skaber ventetid

Samtidig vil der blive kigget på antallet af dumpede elever. Her vurderer Rigspolitiet, at høje dumpeprocenter, hvor samme elev skal til prøve flere gange, er en del af årsagen til de lange ventetider.

Læs også Sjællandske kørekortselever tvinges til prøve på Fyn