Politiet jagter stadig røvere

Én uge efter, at Sparekassen Faaborg på Odensevej 8 i Hjallese blev udsat for røveri, leder Fyns Politi fortsat efter røverne.

Røverne begik røveriet torsdag klokken 17.44 og forsvandt siden i høj fart af den vestfynske motorvej i retning mod Jylland.

Sparekassen er beliggende med bagsiden ud mod en mindre skov. På bagsiden er der store vinduer ned til jordhøjde, således at gerningsmændene har kunnet stå i skovkanten og haft gode muligheder for at iagttage, hvad personalet foretog sig i forbindelse med lukningen.

Pludselig blev et af de store vinduer knust med en hammer eller en økse, og en gerningsmand sprang ind og kommanderede, at han ville have penge.

Han fik udleveret to pengekasser, hvoraf den ene var lukket ind i boksen, men det havde røverne tilsyneladende set, inden de knuste ruden, idet de råbte, at de skulle have den kasse, der var i boksen.

Der blev ikke set noget våben hos gerningsmændene. Den anden gerningsmand blev stående udenfor og kommanderede med sin medgerningsmand. En tredje medgerningsmand ventede i en sort Porsche Cayenne på en skovvej ca. 100 meter fra sparekassen.

Her blev bilen set af nogle vidner, og to mænd blev set springe ind i bilen, der kørte fra stedet med høj hastighed til motorvejen, der ligger ca. to kilometer væk. Her forsvandt bilen med meget høj hastighed ad motorvejen mod vest.

Undervejs brugte røverne nødsporet for at komme frem, og politiet modtog flere meldinger fra bilister på motorvejen. En politipatrulje forsøgte at eftersætte bilen, men den må hurtigt give op og nåede aldrig at få kontakt med bilen.

Bilen kørte fra ved frakørsel 54, Vissenbjerg, hvor den omkring kl. 18.00 forsvandt ad Søndersøvej i sydlig retning mod Vissenbjerg.

Siden er bilen ikke set, og politiet vil gerne høre fra folk, der har set bilen før og efter røveriet. Bilen - der ses fotos her på siden - kan beskrives som en sort Porche Cayenne med blanke tagrælinger.

Sparekassen ønsker ikke beløbets størrelse offentliggjort, men der er tale om et større pengebeløb i dansk og udenlandsk valuta.

Oversigt

    Oversigt