Storebælt genåbnet: Tre personer i sort Volvo fra Sverige jages

Politijagt på en sort Volvo, formentlig med tre personer, lukkede fredag Storebæltsbroen. De tre personer mistænkes for alvorlig kriminalitet.

Det er jagten på en sort svensk indregistreret Volvo V90, som i flere timer fredag eftermiddag lammede blandt andet trafikken henover Storebæltsbroen.

Politiaktionen foregår på Sjælland, og den sorte Volvo V90 har registreringsnummer ZBP 546.

Opdatering
Clock28. sep 2018, kl. 16:07
Kort før klokken 16 åbnede broerne over Storebælt og Øresund igen, så biler og tog igen kan passere.

I køretøjet befinder der sig formentlig tre personer. De sættes i forbindelse med alvorlig kriminalitet, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Vidner, som observerer køretøjet, skal straks kontakte politiet på 112. Det er vigtigt, at man ikke selv forsøger at kontakte personerne, men blot observerer og melder det man ser til politiet, lyder opfordringen.

- Vi kan ikke sige mere lige nu men vender tilbage hurtigst muligt, står der desuden i den kortfattede meddelelse.

Bilen er ifølge et opslag i den svenske transportstyrelse en udlejningsbil fra selskabet First Rent A Car i Stockholm.

Politiaktionen betyder, at al trafik fra Sjælland fredag eftermiddag har været sat i bero. Blandt andet har Storebæltsbroen og Øresundsbroen været lukket ned. Også færger til Sverige og og Tyskland har ligget stille.

Den tidligere operative chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen er forundret.

- Jeg har været 41 år i dansk politi, og jeg har aldrig nogensinde tidligere oplevet, at man har sat sådanne tiltag i værk, siger han.

Ved 15-tiden har politiet tilsyneladende valgt at lade visse forbindelser åbne igen. Blandt andet har togene på de to store broer igen fået fri passage.

Oversigt

    Oversigt