Politiet kan ikke forklare lang sagsbehandling af dødsulykke

Det tog politiet 19 måneder at få afhørt en skibsreder, der så delvist anerkendte sit ansvar for en dødsulykke i 2007.

19 måneder. Så længe gik der, inden Fyns Politi afhørte en skibsreder om en af hans medarbejderes død på jobbet.

Under afhøringen anerkendte rederen delvist sit ansvar for dødsulykken. Men godt fire måneder inden afhøringen var rederens virksomhed kommet under konkursbehandling - og dermed slap han fuldstændig for straf efter arbejdsulykken. Det skriver Fagbladet 3F. 

Det skete til trods for, at Søfartsstyrelsen ni måneder efter arbejdsulykken havde indstillet til tiltale mod rederiselskabet for overtrædelse af regler om arbejdsmiljø på skibe.

Sådan skete ulykken i 2007

Dødsulykken skete 31. august 2007. Den 4. maj 2010 opgav Fyns Politi påtalen mod rederiselskabet.

- Sagsbehandlingen forekommer lang. Men jeg kan ikke nu rekapitulere, hvorfor sagen tog så lang tid. Og om der var omstændigheder, der gjorde det rimeligt. Og så har jeg ikke yderligere bemærkninger, siger Ulla Greibe, chefanklager hos Fyns Politi, til Fagbladet 3F.

Arbejdsulykken skete, da rederiselskabet Casani Sø Entreprise ApS’ bugserbåd ’Susanne Saj’ skubbede en ubemandet pram fra Odense Havn til Lindøværftet ved Munkebo på Østfyn. Prammen ’Ida’ var fyldt med 1.360 tons jernskrot.

Kort før ankomst til terminalen, hvor prammen skulle til kaj og losses, gik en såkaldt bedstemand fra slæbebåden over på prammen for at gøre fortøjningerne klar. Kort efter faldt manden fra prammen og i vandet cirka 300 meter fra kajen. Han bar ikke redningsvest og mistede bevidstheden i vandet.

Den 42-årige bedstemand døde tre uger senere uden at være kommet til bevidsthed efter arbejdsulykken.

Oversigt

    Oversigt