I det fynske folks tjeneste

Politiet kontrollerer tung trafik

Politiet kører i denne uge en landsdækkende kontrol af lastbiler. Tirsdag var Fyns Politi i aktuion ved Nørre Aaby.

01:35

1 af 2

Betjente på motorcykler patruljerede på den vestfynske motorvej det meste af tirsdag formiddag. Politiet var på udkig efter de tunge køretøjer. De udvalgte lastbiler blev af motorcyklerne guided med til en nærliggende rasteplads, hvor politiet stod klar med teknikkere og kontroludstyr.

- Det er en landsdækkende kampagne, hvor vi i denne uge kontrollerer om de tunge køretøjer overholder reglerne, fortæller politiassisten Kurt Krüth.

Omkring 25-30 lastbiler måtte en tur ind på en nærliggende rasteplads tirsdag. Her blev alle deres papirer gennemgået, og lastbilen med last blev vejet.

- Vi går både efter overvægt, akseltryk, køre- og hviletidsbstemmelser. Vi har en enkelt chauffør, hvor det ser ud som om der er pillet ved kontrolapparatet i lastbilen, fortæller Kurt Krüth.

Et par chauffører blev notoret for at have overlæs. De kan sammen med deres vognmand se frem til en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

- Generelt har det set fornuftigt ud i dag. Vi har ikke haft de store sager, men det kan være et tilfælde. Andre dage er der langt flere problemer med den tunge trafik, siger Kurt Krüth.

Færdselskampagnen rettet mod de tunge køretøjer fortsætter ugen ud.

En lastbil er blevet stoppet på den nærliggende motorvej og kører op på vægten ved Nørre Aaby.
sønk.
Over hele landet er politiet i denne uge på jagt efter tunge køretøjer. I løbet af tirsdag formiddag har Fyns Politi kontrolleret en 25-30 lastbiler.
sønk.
Men selvom enkelte chauffører ikke overholder reglerne er politiet tilfredse efter dagens aktion.