Politiet lader flygtninge rejse frit gennem Danmark

Flere steder i landet får de mange flygtninge nu lov til at rejse videre mod Sverige.

De 400 flygtninge og migranter, der natten til torsdag har været tilbageholdt i en sportshal i Rødbyhavn, forventes ifølge TV2 at få lov til at rejse videre gennem Danmark.

De mange mennesker er ankommet de sidste dage via internationale tog fra Tyskland og har nægtet at lade sig registrere med fingeraftryk og søge asyl i Danmark.

De ønsker at rejse videre gennem Danmark til Sverige og de øvrige nordiske lande, og nu ser det altså ud til, at de torsdag morgen får lov til at rejse videre.

240 personer, der sad hele onsdagen i parkerede togvogne i Rødbyhavn, fik tidligere ligeledes lov til at rejse videre gennem Danmark, har politiet bekræftet over for Ritzau.

- Vi vil tage stilling til det videre forløb i løbet af morgenen, men de personer, der opholder sig i hallen, vil formentlig få samme besked, som de fik i går aftes, siger politikommissær Jan Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2.

Politiet i Syd- og Sønderjylland bekræfter også over for Ritzau, at de omkring 60 flygtninge og migranter, der har overnattet på en perron i Padborg i Sønderjylland, har fået lov til at rejse videre.

- De er steget på tog, og de er kørt den vej (mod København red.). Men om de når København, det ved jeg ikke, siger vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Vagthavende bekræfter også, at politiet ikke har gjort noget for at stoppe flygtningene, der elles blev tilbageholdt hele onsdag.

Ifølge en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi er de mange tilrejsende udlændinge blevet tilbudt at blive bragt til et humanitært opholdscenter, hvor de får mulighed for mad og drikkevarer samt en seng.

Dem, der ikke ville tage til opholdscentret, har frit fået lov at rejse videre, så længe de har kunnet vise "helt overordnet legitimation", der viser deres navn og nationalitet.

Ifølge politiets pressemeddelelse valgte gruppen at fortsætte videre til København torsdag morgen.

Oversigt

    Oversigt