I det fynske folks tjeneste

Politiet massivt til stede: En gruppe unge truede sig til penge tre gange

Tre gange i løbet af natten til onsdag truede en gruppe unge af anden etnisk herkomst sig til penge og et rolexur i det odenseanske natteliv.

Fyns Politi har været massivt til stede natten til onsdag i Odense i forbindelse med tre episoder, hvor en gruppe unge af anden etnisk herkomst har truet sig til penge og andre værdier.

- Klokken 2.50 på Flakhaven bliver en ung mand omringet af seks personer, der beskrives som somaliere. De er i hvert fald af anden etnisk herkomst. De truer manden med en kniv og får ham til at hæve nogle penge på hans dankort, siger vagtchef Torben Jakobsen. 

Læs også Redningshelikopter fandt død sejler

- Manden når at løbe fra stedet, fortæller vagtchefen.

Blot et kvarter senere er den gal igen. Klokken 3.07 får Fyns Politi en lignende anmeldelse fra Overgade tæt på Flakhaven.

- En anden ung mand bliver omringet af en gruppe unge, der holder fast i hans arm, fortæller Torben Jakobsen.

Også denne gruppe unge mennesker beskrives som somaliere, og det er derfor sandsynligt, at der er tale om den samme gruppe.

I dette tilfælde får offeret vristet sit rolexur af armen, og gruppen truer efterfølgende den unge mand til at gå fra stedet.

Mobilepayede 5.000 kroner

Fyns Politi får den tredje anmeldelse klokken 3.41. Her bliver endnu en person passet op af en gruppe unge, der passer på beskrivelsen fra de to tidligere episoder.

De seks unge personer af anden etnisk herkomst tvinger offeret til at hæve 5.000 kroner på sit dankort, mod at de efterfølgende mobilepayede beløbet til ham.

Offeret får ganske vist pengene overført, men navnet på overførslen stemmer ikke overens med afsenderen, og offeret mistænker derfor telefonen, hvor pengene er sendt fra, for at være stjålet.

Fyns Politi oplyser til TV 2/FYN, at man igen natten til torsdag vil være massivt til stede i det odenseanske byliv. Samtidig opfordrer politiet til, at man skal undlade at hæve penge eller overføre beløb til personer, man ikke kender.

Det er ikke lykkedes politiet at finde ud af, hvem der står bag de tre episoder.

- Vi har ikke anholdt nogen endnu, siger Torben Jakobsen.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte Fyns Politi på 114.