I det fynske folks tjeneste

Far sigtet for grov vold mod fire måneder gammel datter

Fyns Politi har sigtet en mand for i flere tilfælde at have rystet sin fire måneder gamle datter så voldsomt, at hun var i livsfare. Faren nægter sig skyldig.

Foto: Ole Holbech

Artiklen er opdateret med seneste nyt fra grundlovsforhøret, hvor faren nægter sig skyldig. Ifølge sigtelsen, som anklageren læste højt, har spædbarnet fået brud på kraniet og blødninger i hjernen og bag øjenhulerne.

En dommer skal afgøre, om der er grundlag for at fængsle en mand, der er sigtet for vold mod spædbarn.

Fyns Politi har sigtet en mand for i flere tilfælde at have rystet sin fire måneder gamle datter så voldsomt, at hun var i livsfare.

Det oplyser anklager specialanklager Klaus Lauridsen i Retten i Odense, hvor den sigtede torsdag formiddag fremstilles i grundlovsforhør. Det skriver fyens.dk, som er tilstede i retten.

Ifølge sigtelsen, som anklageren læste højt, har spædbarnet fået brud på kraniet og blødninger i hjernen og bag øjenhulerne.

Manden, som blev anholdt onsdag eftermiddag, er sigtet for grov vold. Politiet mener, at volden blev begået flere gange i perioden 24. juni til 5. juli på en adresse i Odense.

Grundlovsforhøret bliver holdt bag lukkede døre. Det betyder, at dørene til retssalen bliver lukket, efter at anklageren har læst sigtelsen højt. Dermed får offentligheden ikke kendskab til den sigtedes forklaring.

Ifølge fyens.dk nægter faren sig skyldig. 

Læs også Far fængslet: Sigtet for grov vold mod lille datter