I det fynske folks tjeneste

Politiet: Stoletyveri er bestillingsarbejde

Politiet har flere spor i sagen om tyveri af Arne Jacobsen-stole i Middelfart, men holder kortene tæt ind til kroppen af hensyn til efterforskningen. Arne Jacobsen stolene har dog et specielt betræk, som gør dem nemme at genkende.

Stolene er lette at genkende

Politiet har nu nedjusteret antallet af stjålne stole. I første omgang lød meldingen på, at der var stjålet 176 stole, men det viser sig nu, at det rigtige antal er 146 stole. Men det er stadig et kostbart tyveri, der efter al sandsynlighed er et bestillingsarbejde.

Måske på vej til Østeuropa

- Der er en god chance for at det er et bestillingsarbejde. Stolene kan være afsat i udlandet, for det ser vi ofte med designermøbler. De ender måske i Østeuropa. En anden mulighed er, at de bliver solgt i små portioner via nettet eller Gul & Gratis, siger Ann Kate Pedersen, der er vicekriminalinspektør i Fyns Politi i Middelfart.

Stolene blev stjålet fra ByggeCentrum i Middelfart natten mellem lørdag og søndag. Der er tale om stole med et meget specielt betræk, så for eventuelle aftagere er stolene lette at genkende som hælervarer.