Politiet stopper dækfræsere

"Fra nu af har vi nul tolerance med dækfræserne. Nu skal det stoppes". Sådan lyder den kontante melding fra vicepolitikommisær Bent Mouboe, oven på den første store aktion mod de unge bilentusiaster

Bilfræserne: Det er for sent

"Fra nu af har vi nul tolerance med dækfræserne. Nu skal det stoppes". Sådan lyder den kontante melding fra vicepolitikommisær Bent Mouboe, oven på den første store aktion mod de unge bilentusiaster.

Mellem 8-10 patruljevogne, et antal civile politivogne og bilinspektionen var på gaderne lørdag nat. Ørbækvej og Otterupvej blev intensivt overvåget, mens der også blev holdt øje med området omkring Lindøværftet.

Politiets gevinst var 35 rapporter for overtrædelse af færdselsloven. To bilister fik taget kørekortet, 10 skal til syn og i alt kommer de unge bilister af med omkring 30.000 kr. i bøder.

"Vi vil også være på gaden de næste mange lørdage. Vi går både efter dækfræserne, tilløberne og tilskuerne. Nu skal dækfræset stoppes én gang for alle", siger Bent Mouboe.

Men de unge dækfræsere har kun skuldertræk til overs for politiets aktion.

"Det var da nærmest morsomt, at se dem fare rundt på den måde", siger Jacob Smedehus, der er formand for foreningen "Stregen Fyn".

Han kan ikke forstå, at politiet først griber ind nu, da sæsonen alligevel er ved at være forbi.

"Det er da godt, at politiet først skrider ind nu, da sæsonen lakker mod enden. Vi plejer at stoppe i oktober, så politiet får helt sikkert succes med sin nye linje", siger Jacob Smedehus.

Spørgsmålet er så, hvad der sker til foråret, når varmen og de unges lyst til fart kommer igen.

Oversigt

    Oversigt