Politiet tager dna-prøver hos mistænkte bag stenkast

Bunken af tip om livsfarlige stenkast mod bilister på Fyn vokser. Politiet afhører flere mulige gerningsmænd.

I jagten på den eller de gerningsmænd til livsfarlige stenkast mod trafikanter på Fyn er politiet nu i gang med at afhøre flere mistænkte. 

Det sker på baggrund af en stribe henvendelser fra borgere, som i flere tilfælde drejer sig om specifikke personer.

- Vi har fået cirka 240 henvendelser, hvoraf 20 går på konkrete personer, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Han fortæller, at politiet torsdag foreløbigt har afhørt enkelte af de personer, som andre borgere mistænker for at stå bag. I et par tilfælde har politiet fundet anledning til at foretage mundskrab hos den afhørte.

quote Vi har fået cirka 240 henvendelser, hvoraf 20 går på konkrete personer

Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør

- Det gør vi, hvis vi mener, det er nødvendigt i forhold til at kunne udelukke dem, eller hvis vi mener, at mistanken mod dem er bestyrket, siger Jørgen Andersen.

Politiet mener, at det er en serieforbryder, der står bag de livsfarlige stenkast på Fynske Motorvej.

Senest blev der 20. december kastet flere sten ned på motorvejen fra den samme bro, hvorfra en nedkastet betonflise ramte en bil med en tysk familie i august 2016. Siden sidste år har Fyns Politi registreret fem episoder om stenkast fra fynske motorvejsbroer.

Få overblikket over stenkastene her:

  • 31. januar 2016: En bil med en tysk turist bliver ramt af en sten, der kastes ned fra en motorvejsbro. Ingen kommer til skade.
  • Samme aften bliver en betonflise kastet ned over en familiebil samme sted. Moren i bilen får en hovedskade, mens børnene og faren slipper uden skader. Begge hændelser finder sted ved motorvejsbroen Langesøvej på Fynske Motorvej.
  • 20. august 2016: En sten på størrelse med en knytnæve kastes ned på ringvejen ved Seden nordøst for Odense. Bilisten slipper for skrammer.
  • 21. august 2016: En 33-årig tysk mor omkommer, da blandt andet en 30 og 9,5 kilo tung betonflise kastes ned fra motorvejsbroen ved Langesøvej. Hendes 36-årige mand kommer alvorligt til skade, mens deres femårige søn er uskadt.
  • 9. september 2017: En 40 kilo tung sten bliver kastet ned på motorvejen fra en bro ved afkørsel 53 og 54 ved Odense. Ingen bliver ramt. Politiet anser hændelsen som et bevidst forsøg på manddrab.
  • 20. december 2017: To biler beskadiges, men ingen kommer til skade, da en eller flere gerningsmænd kaster sten ned fra en bro på Fynske Motorvej mellem afkørsel 53 og 54 omkring Odense.

Oversigt

    Oversigt