I det fynske folks tjeneste

#Politiet twitter med succes#

Fyns Politi er kommet på Twitter.

Efterlysninger, fremvisning af tyvekoster og kø på motorvejen. Fyns Politi twitter om stort og småt - og op mod 2000 borgere følger politiets nye twitterprofil.

Fyns Politi‏@FynsPoliti18tFynske Motorvej: Færdselsuheld i retning mod Jylland. Kør af ved Ejby og tag landevejen til Nr. Åby

Et par korte sætninger - og så ved flere tusinde fynboer, at der er kø på motorvejen i løbet af få sekunder. Fyns Politi bruger i stigende omfang twitter til at informere, oplyse og efterlyse.

- Det er jo et ekstra tilskud til de kanaler, som vi normalt benytter os af, så vi får direkte kontakt til brugeren ude i den anden ende - i stedet for at vi skal ind over andre medier, fortæller vagtchef Erik Skov.

Ved den tragiske ulykke på motorvejen onsdag, hvor to mænd omkom, blev twitter brugt flittigt - både af politiet og brugerne.

Politiet fik nemlig et tweet fra en mand, hvis kone og lille datter sad fast i køen. Pigen lider af søvnapnø og skal have sin iltmaske, hvis hun falder i søvn.

- Han bliver besvaret på twitter, at vi er opmærksomme på sagen, og er vi på vej derud for at hjælpe, fortæller Erik Skov.

Politiet havde dog samtidig fået melding om pigen på 112, og det understreger Fyns Politi også. Twitter kan ikke bruges til at anmelde forbrydelser eller få akut hjælp. Her skal man stadig ringe 112 eller 114.

Ved du noget? Så send os et tip