Politiet udsender<br> forsinkede efterlysninger

Odense Politis advarsler og efterlysninger via SMS-beskeder bliver ofte udsendt med&nbsp;mere end et døgns forsinkelse. Politiet vil nu lave&nbsp;ordningen om for ikke at blive til grin.

-

Odense Politis advarsler og efterlysninger via SMS-beskeder bliver ofte udsendt med mere end et døgns forsinkelse. Politiet vil nu lave ordningen om for ikke at blive til grin.


Da en 35-årig mand i sidste uge blev hårdt såret af en mand med et samurai-sværd udsendte Odense Politi en SMS-besked med efterlysning af den formodede gerningsmand, som politiet endnu ikke vidste hvem var på daværende tidspunkt.


Men mange af de 3300 tilmeldte fynboer modtog først efterlysning mere end et døgn efter at beskeden blev afsendt. På det tidspunkt var gerningsmanden pågrebet.


\"Det er ikke, hvad vi havde regnet med. Vi troede, at modtagerne ville få vores beskeder få sekunder efter, at vi havde udsendt dem,\" siger Egon Rasmussen fra Odense Politi til Computerworld.


Ordningen laves om
Odense Politi har valgt en teknisk løsning til udsendelse af SMS-beskederne, der gør at udsendelsen er gratis for både afsender og modtager. Derfor prioriterer telefonselskabet Sonofon udsendelsen meget lavt, og det er årsagen til forsinkelserne.


Rent teknisk kunne Odense Politi sagtens etablere en løsning, der gjorde det muligt at udsende efterlysningerne øjeblikkeligt, men det vil koste 50.000 kr. om året, og det har politiet ikke råd til.


I stedet vil politiet nu lave ordningen om.


\"Vi vil revurdere, hvordan vi skal bruge tjenesten. Den kan jo ikke bruges til akutte advarsler og efterlysninger som den er skruet sammen nu. Derfor vil vi indskrænke brugen af vores SMS-beskeder væsentligt. Ellers bliver vi jo til grin,\" fortæller Egon Rasmussen.


Odense Politi har etableret ordningen med SMS-beskederne i samarbejde med Fyens Stiftstidende.


 

Oversigt

    Oversigt