I det fynske folks tjeneste

Politiet undersøger trusler mod SDU

Foto: Anders Høgh

Foto: Anders Høgh

Foto: Anders Høgh

Foto: Anders Høgh

1 af 4

Fyns Politi har modtaget en anmeldelse om trusler mod SDU. Vagtchefen ønsker ikke at oplyse, hvilke foranstaltninger der er sat i værk.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse om trusler mod SDU, fortæller vagtchef Erik Skov til TV2/FYN.

Men han ønsker ikke at oplyse mere på nuværende tidspunkt.

I følge DR FYN er der tale om en trussel på det sociale medie Jodel. Beskeden kommer fra en anonym bruger.

Beskeden lød: "Bliv hjemme fra SDU i dag" efterfulgt af en pistol-emoji

Der er øget patruljering på og omkring Syddansk Universitet, og klokken otte i morges sendte Henrik Dam, rektor for SDU, følgende mail til medarbejderne, oplyser DR FYN.

- Politiet vurderer ikke, at man skal blive hjemme, men vil øge patruljeringen på SDU. Jeg vil samtidig opfordre til, at I er opmærksomme og ekstra årvågne, og give besked, hvis I oplever noget usædvanligt, skriver Henrik Dam i en mail.

På Twitter skriver SDU:

Alle ansatte og studerende: Politiet har vurderet, at der ikke er grund til at blive hjemme. De øger patruljeringen på SDU i dag.

- Jeg blev ringet op af politiet klokken kvart i tolv i nat. Politiet fortalte, at der var kommet en trussel på et socialt medie, fortæller rektor Henrik Dam til TV2.dk.

Det er ikke klart om truslen kun er rettet mod SDU i Odense eller andre af SDUs adresser.

- Som jeg forstår på politiet, så er det deres opfattelse, at det drejer sig som SDU i Odense, men da truslen ikke er konkret har vi meldt bredt ud til medarbejderne på de øvrige campus, siger rektor Henrik Dam til TV2.dk.

 

Ved du noget? Så send os et tip