Politiet: Uro i Vollsmose kom uden varsel

Stor efterforskning i gang af skud mod to lokalbetjente torsdag aften. Fyns Politi tror og håber, at uroen var en enkeltstående episode.

Fyns Politi ser med stor alvor på, at der torsdag aften blev skudt mod lokalbetjente i Odense-forstaden Vollsmose. Men den urolige aften betragtes som en forhåbentlig enkeltstående episode.

- Vores opfattelse er, at det er en enkeltstående situation, der bliver hysterisk og eskalerer. Vores opfattelse op til og stadigvæk er, at Vollsmose er et godt og sikkert område, som man kan færdes i, siger vicepolitidirektør Arne Gram, Fyns Politi.

Arne Gram ser ikke en sammenhæng mellem urolighederne i Vollsmose og ved Brorsons Kirke i København, hvor politiet natten til torsdag anholdt 19 irakere, der havde været i kirkeasyl.

Uroen i Vollsmose opstod, efter at betjente torsdag aften ville standse en BMW for at tale med føreren. Da bilen forulykkede ud for bebyggelsen Bøgeparken, stimlede mennesker sammen på stedet, og flere patruljevogne blev ramt af flasker og sten. Da to lokalbetjente ankom ved 23-tiden, blev der affyret mellem 8 og 10 skud mod dem. Ingen af skuddene ramte.

- Det er uhørt, at vi ikke kan lave politiforretninger i området, uden at tingene eskalerer. Vi ser med stor alvor på situationen, og vi har sat en større efterforskning i sving for at finde ud af, hvad der er op og ned på denne sag, siger Arne Gram.

Betjentene så mundingsilden og hørte lyden af projektilerne hvisle forbi. Politiets efterforskning skal vise, hvor tæt de har været på at blive ramt, siger Arne Gram. De to betjente har været til en psykologisk "debriefing" oven på deres oplevelser.

Fyns Politi satte fredag mange kræfter af til efterforskning på stedet. På grund af de tekniske undersøgelser måtte området afspærres, så de lokale busser i nogle timer måtte omdirigeres.

Foreløbig er der fundet nogle patronhylstre på stedet, der skal undersøges for at fastslå, om de har noget at gøre med torsdagens skudepisode, oplyser Arne Gram.

Politiet er foreløbig ekstra opmærksom på situationen i Vollsmose. Blandt andet blev det ugentlige "mandagsmøde" mellem politiet og socialmedarbejdere i bebyggelsen rykket frem til fredag.

Oversigt

    Oversigt