I det fynske folks tjeneste

Politiet ville ikke rykke ud

En rasende mand truede og slog ud efter en ansat på Kerteminde Rådhus, men politiet ville ikke komme personalet til hjælp.

Politiet ville ikke rykke ud, da ansatte fra Kerteminde Kommune bad om hjælp.

Den 22-årige mand dukkede efter lukketid op på rådhuset og råbte efter de ansatte og virkede truende. Kommunens ansatte ringede og bad politiet om hjælp, men de dukkede aldrig op. Det skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

Beskeden fra politiet lød, at de ikke havde ressourcer til at køre til Kerteminde. Lederen af Borgerservice Karin Friis-Brixen undrer sig, og siger til Fyens Stiftstidende:

- Hvad nytter det så? Politiet burde da komme. Jeg fik at vide af Fyns Politi, at jeg bare kunne klage, hvis jeg var utilfreds. Så jeg er ved at udarbejde en klage, fortæller Karin Friis-Brixen.

Vagthavende bad om at få manden i telefonen og holde ham hen, til en patrulje måske kom. Karin Friis-Brixen bad flere gange om at få røret fra manden og måtte til sidst afbryde forbindelsen. Manden blev sur, smækkede røret i og slog ud efter en ansat. Det fik ikke vagthavende til at ringe igen, ligesom der aldrig dukkede en patrulje op.

Borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S) har nu taget sagen op med politiet.

- Når Borgerservice ringer, så skal politiet bare komme. Mit personale skal ikke være i tvivl om, at politiet vil dukke op, siger borgmesteren til avisen.