Politiets agent legede Kirsten Giftekniv

Blot fem dage før anholdelsen i terrorsagen fra Odense tilbød politets civile agent at skaffe en kone til en af de tiltalte.

Kirsten Giftekniv

Det kan godt være, at politiets agent havde til opgave at infiltrere en terrorcelle. Men han tog sig visse friheder, skriver Ritzau.

Blandt andet legede han Kirsten Giftekniv og tilbød en af de tiltalte en kone. Det kom frem under en aflytning i agentens bil fra den 30. august 2006, hvor han kørte mod Svendborg med 22-årige AK.
 
- Jeg kan godt arrangere et møde, lød det fra agenten.

Kvinden boede i Sverige

Det drejede sig om en yngre kvinde, som var veninde med agentens kone. Kvinden boede i Sverige, hvor hun studerede. På optagelserne kunne man høre, hvordan agenten vejledte den tiltalte.

AK skulle komme tilfældigt forbi agentens bopæl den 15. september, hvor kvinden var på besøg. Og så måtte de se, hvad der skete derfra.

Mødet blev ikke til noget

- Mødte du nogensinde kvinden? Så du billeder af hende, spurgte advokat Bjørn Elmquist.

- Nej, jeg ved ikke, hvem hun er, lød det fra AK.

Mødet blev som sagt aldrig til noget, da politiet anholdt de mistænkte i terrorsagen fra Odense få dage efter køreturen. Hvorfor agenten tilbød AK at blive gift, må forsvarsadvokaterne vente med at få svar på til midt i oktober, hvor agenten skal afhøres. Her vil Bjørn Elmquist givetvis også ønske et svar på, hvorfor agenten forsøgte at lokke AK ind i Hjemmeværnet.
 
- Jeg kan godt finde ud af det til dig, sagde agenten under samme køretur til Svendborg.

Agenten lokkede blandt andet ved at fortælle, at en af de andre tiltalte i sagen allerede havde meldt sig ind.

Oversigt

    Oversigt