Politiets teori: Samme gerningsmand står bag stenkastene

Der er formentlig tale om samme gerningsmand, der i august sidste år dræbte en tysk kvinde ved at kaste sten på motorvejen og i september forsøgte at ramme Lars Aabrandt.

Ifølge Fyns Politis efterforksere kan der være tale om én mand, der flere gange har kastet sten og betonmateriale fra motorvejsbroerne, Langesøvej og Spedsbjergvej. 

Det oplyser vicepolitiinspektør for Almen Efterforskning i Fyns Politi, Per Lydiksen Laursen.

- Vi formoder, det er samme mand, fordi vi har DNA, der peger i den retning, fortæller han.

quote Størrelsen på stenene/betonmaterialerne er næsten også ens. Det vil sige, at man har et formål om at gøre skade

Per Lydiksen Laursen, vicepolitiinspektør

Den 21. august 2016 mistede en tysk kvinde livet, da en 30 kilo tung betonklods blev kastet ud over Langesøvej-broen. Dengang sikrede Fyns Politi en DNA-rest fra gerningsmanden. Det samme fandt efterforskerne i september i år, da en 40 kilo tung sten blev smidt foran Lars Aabrandt, der lige undveg en kollision.

Samme fremgangsmåde

Politiet har offentliggjort billeder af den snusdåse, der blev fundet DNA på i september, men Per Lydiksen Laursen ønsker ikke at fortælle, hvor man fandt DNA i august sidste år. 

Foruden DNA-beviset peger stenkasterens fremgangsmåde på, at samme mand står bag flere kast.

- Fremgangsmåden er næsten ens hos alle sagerne. Man kaster sten ned på bagkanten af kørselsretningen - måske i en forhåbning om at ramme lige ned i bilen. Størrelsen på stenene/betonmaterialerne er næsten også ens. Det vil sige, at man har et formål om at gøre skade.

- Samtidig er alle stenkast sket på de samme to broer. På dem er der ikke lys, og broerne er om aftenen og natten let befærdet. Gerningsmanden udvælger dermed et sted, hvor han ikke kan ses, og derfor kæder vi tingene sammen, forklarer Per Lydiksen Laursen.

Efter det seneste stenkast natten til onsdag besluttede politiet i samarbejde med borgmestrene i Assens og Odense at opsætte midlertidigt lys på de to udsatte broer. Opsætningen af lys blev påbegyndt torsdag morgen - godt et døgn efter stenkastet. 

Oversigt

    Oversigt