Politiforhandlinger: DF ønsker ghetto-enhed

DF vil have en særlig ghetto-enhed, når politikerne tager hul på politiforhandlingerne onsdag.

Et forslag om en særlig ghetto-enhed i udsatte boligområder som Vollsmose og Gellerupparken. Sådan lyder forslaget, som Dansk Folkeparti tager med til forhandlingsbordet, når politiets økonomi for perioden 2016-2019 skal forhandles.

Dansk Folkeparti foreslår, at enheden kommer til at bestå af 50-100 betjente, der er specialister i at håndtere forskellige situationer i udsatte boligområder. De skal kunne rykke hurtigt ud, hvis der opstår turmult og ballade. Det siger Alex Ahrendtsen til TV 2 Fyn.

- Nogle gange eskalerer situationen i boligområder som Vollsmose. Vi har set, at politiet har været nødt til at trække sig ved sådanne situationer. Derfor vil det være fint med en enhed, der med kort varsel kan rykke ud, så vi får genoprettet roen meget hurtigt og får sendt et signal om, at det er os, der bestemmer, siger han.

Fyns Politi har igennem årene fremhævet, at det, der fungerer godt for dem, det er have betjente, der kender området. Ifølge Alex Ahrendtsen skal forslaget om en ny ghetto-enhed dog ikke erstatte dette arbejde. Tværtimod.

- Det er ikke, fordi enheden skal erstatte det arbejde som Fyns Politi laver. Tværtimod skal enheden hjælpe til i situationer, hvor det koger over, så vi ikke oplever, at politiet trækker sig, siger han.

Oversigt

    Oversigt