Politiker afviser undersøgelse om mammografi

Formanden for Fyns Amts sygehusudvalg, Ester Larsen(V), afviser, at mammografiscreening af kvinder ikke redder menneskeliv. Det er det Nordiske Cochrane Center på Rigshospitalet, der har lavet en undersøgelse, der viser, at mammografi ikke redder kvindeliv.

-

Formanden for Fyns Amts sygehusudvalg, Ester Larsen(V), afviser, at mammografiscreening af kvinder ikke redder menneskeliv.


Det er det Nordiske Cochrane Center på Rigshospitalet, der har lavet en undersøgelse, der viser, at mammografi ikke redder kvindeliv. Tværtimod, så viser centret undersøgelser, at mange kvinder bliver opereret uden grund og får brystet fjernet.


Fyns Amt var det første amt i landet der tilbød regelmæssig mammografi-screening til alle kvinder over 50 år.


Problematisk undersøgelse
Og de fynske erfaringer viser helt andre resultater end undersøgelsen fra Rigshospitalet.


\"Det er dybt problematisk at påstå, at mammografiscreening for brystkræft ikke redder liv, \" skriver Ester Larsen i en pressemeddelelse. 


I følge Ester Larsen betyder mammografi-screeningen, at kun 20 procent af kvinder, der får konstateret cancer, får fjernet hele brystet. Tidligere fik 65 procent af kvinderne fjernet hele brystet. Samtidig afviser Ester Larsen at mange kvinder bliver opereret uden grund.


\"Ud af seks kvinder, der opereres efter mammografi, har de fem cancer. Før var det kun tre ud af seks brystopererede, der havde cancer, \" skriver Ester Larsen.

Oversigt

    Oversigt