Politiker lover elever bedre busforbindelser

Bustransporten til og fra Ørstedskolen i Rudkøbing skal være i orden. Uanset omkostningerne, siger udvalgsformand.

Når det handler om bustransporten af skolebørn til og fra Ørstedskolen i Rudkøbing, føler skolebestyrelsesformand Peter Bager sig nødsaget til at sætte nogle alvorlige minusser i karakterbogen for den store, nye skole lidt uden for Rudkøbing.

- Når det er muligt at sende mennesker til månen, mon så ikke at vi også får fundet de penge, hvis det bliver nødvendigt.

- Der er slet ikke nok afgange, og så bliver busserne alt for hurtigt fyldt op, siger Peter Bager til Fyens.dk.

I TV 2 Fyn mandag kunne skolebestyrelsesformanden desuden høre, hvordan flere skolebørn klagede over alt for lang transporttid i bussen.

- Det er ikke godt nok, siger formanden.

Når de langelandske politikere har valgt at centralisere størstedelen af øens skolevæsen i Rudkøbing må den kollektive trafik op på et højere niveau, mener skolebestyrelsesformanden.

- Derfor vil vi lave en skrivelse til politikerne for at høre, hvad de har tænkt sig at gøre.

Hjælpen er på vej

Som formand for Udvalg for Trafik, Teknik og Miljø i Langeland Kommune er det Knud Gether fra Borgerlisten, som har ansvaret for øens kollektive trafik.

Knud Gether fortæller, at han med det samme vil bede kommunens forvaltning om at lave en nøje beskrivelse af situationen omkring bustransporten til og fra Ørstedskolen.

- Er det et reelt problem, så skal de løses. For det er helt afgørende, at der er styr på busserne. Så må vi finde pengene til det, siger Gether til Fyens.dk.

Oversigt

    Oversigt