I det fynske folks tjeneste

Politiker meldt til politiet af kommune

En politiker, der sidder i byrådet i Nordfyns Kommune, er blevet meldt til politiet, efter at han antændte et - ifølge kommunen - ulovligt bål. 

Mogens Christensen er blevet meldt til politiet.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er Mogens Christensen fra Hårslev, der den 4. juni tændte bål med stubbe og grene fra sin frugtplantage. Den opsigtsvækkende, sorte røg fra bålet fik dog brandvæsenet til at dukke op på adressen, og siden kom også kommunens miljøvagt forbi Mogens Christensen, som sidder i Nordfyns Kommune Teknik- og Miljøudvalg.

Kommunens miljøafdeling meldte herefter lokalpolitikeren til politiet for to overtrædelser af miljøbeskyttelsesloven.

Kommunen mener, at Mogens Christensen ulovligt har brugt store mængder spildolie til at tænde bålet, hvilket giver en risiko for forurening af for eksempel jord og grundvand i et område med særlige drikkevandsinteresser.

Samtidig er Mogens Christensen meldt til politiet for at have brændt plastiktagrender og afdækningsplast af i det store bål, skriver avisen.

Venstre-politikeren erkender ifølge Fyens Stiftstidende kun delvis at have gjort noget ulovligt. Han lægger ikke skjul på, at der røg cirka tre meter tagrende af plast på bålet, men han afviser, at han bevidst brændte afdækningsplast af.

Og han forklarer, at der lå afdækningsmateriale i akryl tæt på bålpladsen, og fordi ilden sprang i det kraftige bål, fik det på uheldig vis fat i akrylen.