Politiker: opgiv hård kerne i Vollsmose

Det var ikke "unge lømler", men to-tre voksne mænd i 20-30 års alderen fra Vollsmoses hårde kerne af kriminelle, der iscenesatte hån mod polititet på internettet.

To betjente fra Fyns Politi blev chikaneret og hånet af en gruppe med udenlandsk baggrund, mens de forsøgte at anholde en knallerttyv.

Gruppen filmede episoden og lagde efterfølgende videoklippet ud på internettet.

Det konservative byrådsmedlem Mark Grossmann (K), der til daglig er
politiassistent i Vollsmose, mener, at episoden viser, at kommunens sociale indsats ikke virker, skriver Fyens Stiftstidende.

Til grin

- Vores kommunale sagsbehandlere har været til grin i mange år. De har spildt deres kræfter på folk, som ikke er inden for rækkevidde. Det er ikke sagsbehandlerne, jeg langer ud efter, de er dygtige, men systemet. Det er simpelthen sjofelt, siger han.

Mark Grossmann foreslår slet og ret at droppe alle illusioner om, at en social indsats har effekt i forhold til den hårde kerne af kriminelle.

- Lad politiet og kriminalforsorgen tage sig af den hårde kerne, så kommunen kan fokusere på de unge, som vi kan nå at få rettet ind, siger han.

Formand for Integrationsrådet i Odense, Mahmoud Daoud, roser forslaget.

- I en tid, hvor kommunerne skal spare penge, bør vi i højere grad prioritere indsatsen mod de unge, som vi rent faktisk kan nå. Lad politiet tage sig af dem, der er uden for pædagogisk rækkevidde.

Socialrådmand Peter Rahbæk Juel er mere skeptisk:

- Jeg siger ikke, at vi ved, hvordan man knækker koden, men alternativet - ingen tilbud - er, at folk parkeres på kontanthjælp resten af livet.

Videoen fik i går Dansk Folkeparti til at stille spørgsmål til justitsminister Lars Barfoed (K) om sagen.

Oversigt

    Oversigt