Politiker: Svendborg skal være røgfri by

Byrådet brød ud i latter, men politikeren Medhat Khattab er seriøs nok, når han foreslår at Svendborg skal være verdens første røgfrie by.

Medhat Khattab ser gerne at Svendborg bliver en helt røgfri by, men i første omgang foreslår han at starte med Tankefuld-området i Svendborg.

- Det kan gøres på den måde, at vi hænger skilte op rundt omkring på gadehjørnerne, hvor vi opmuntrer folk til at blive ved med at være røgfri samt beder dem påskønne, hvor rart det er med frisk luft. Der kan stå følgende på skiltene: "Vi takker fordi du ikke ryger i vores by", " Nyd den friske luft i vores by", "Frisk luft, langt liv" og " Du skal ikke spare på at indånde vores sunde luft, der er masser af den", siger Medhat Khattab fra Liberal Alliance.

Og selvom kollegerne i byrådet brød ud i latter over hans forslag, vil han kæmpe videre for den røgfrie vision.

- Vi ved, at gennem de sidste 100 år har tobakken udfordret os og efterhånden er vi blevet bevidste om dens skadelige virkninger. Mange har sat deres helbred og liv på spil på grund af afhængigheden af tobakken og dens følgevirkninger. Derfor er tiden kommet, hvor vi skal til at etablere byer uden tobak, lyder det fra Medhat Khattab, der også er speciallæge.

Oversigt

    Oversigt