Politiker uden politik: Fire fjumreår var god investering

Søren Hillers kalder sin ungdom for politisk ukorrekt med langt tilløb til valg af uddannelse, men den radikale kandidat ville ikke være det foruden.

En gang ude i fremtiden kører et restaureret Folkevognsrugbrød - ja, en af de gamle hippiebiler - sydpå. Ved rattet sidder Søren Hillers eller hans ungdomskammerat. Forude venter eventyr på størrelse med det, de tog på, da verden skulle erobres efter endt gymnasietid.

- Vi fik fat i det her Folkevognsrugbrød og satte det i stand. Så kørte vi først til Italien og kom også til Grækenland. Det var en lang, sjov og spændende rejse. Det var i 1993. Vi har lovet hinanden, at vi gør det igen en gang, smiler Søren Hillers.

Den 44-årige radikale kandidat styrer dog i første omgang mod en plads i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvis borgerne ønsker det. Ellers fortsætter hverdagen som skoleleder på Brobyskolerne, og som far til to børn samt tre bonusbørn.

Passioneret løber

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Så har vi også Golden Retrieveren "Simba" som jeg ofte går lange ture med. I år har jeg været forhindret i at løbe så meget, som jeg plejer. Desværre. Der er nok røget fem kilo på sidebenene på grund af en skade. Men jeg er så småt begyndt at løbe igen, fortæller den passionerede løber.

At være løber har været en fast følgesvend siden har som 12-årig traf en beslutning.

- Jeg var en lille, rund dreng dengang. Det var jeg træt af, så jeg begyndte at løbe. Lige siden har det været mit frirum. I dag er det sådan, at har jeg en vigtig beslutning eller et problem, så finder jeg ofte løsningen på det i løbet af en løbetur. Sådan fungerer det for mig, afslører Søren Hillers.

Tog fire fjumreår

Så hurtig har han ikke altid truffet sine beslutninger. Efter gymnasiet tog det ham fire år at pejle sig ind på, at han skulle læse til lærer.

- Jeg ved godt, at det i dag er fuldstændig politisk ukorrekt. Men jeg arbejdede på ostefabrik i Birkum, tog på højskole og ud at rejse til bl.a. Nepal. De år betyder i dag, at jeg kan sætte mig ind i andres liv, for jeg har lavet andet end at være lærer. Jeg tror ikke, at jeg ville have valgt den rette uddannelse, hvis ikke jeg have gjort det, mener han.

Der snakkes politik på Brobyskolerne, da viceskoleleder Brian M. Bisgaard også er kandidat. han stiller op for Socialdemokratiet. Snakken begynder ofte ved kaffeautomaten.

 

I dag er han far og bonusfar for fem børn mellem 14 og 24 år. Hvis de vil kopiere hans ungdom, skal de imidlertid have argumenterne i orden.

- Hvis det er for at spille pc fra morgen til aften, så bliver jeg spids. Hvis de til gengæld vil se Nepal, eller noget andet, og har en god grund til det, så er jeg lydhør, lover Søren Hillers.

I Politiker Uden Politik afslører Søren Hillers mere om sin fortid.

Oversigt

    Oversigt