Politiker vil have aflyst koncert

En koncert i Svendborg på lørdag har fået byens politikere til at ryge i totterne på hinanden. Dansk Folkepartis formand for kulturudvalget kræver koncerten aflyst, mens en socialdemokrat beskylder kulturudvalgsformanden for censur.

På lørdag ligger spillestedet Harders på Harmonien i Svendborg lokaler til det venstreorienterede arrangement "Fight the power". Arrangørerne har inviteret en lang række bands, og de ligger ikke skjul på, at koncerterne er "antifacistiske" og "venstreradikale".

I februar aflyste Harmonien en koncert med det amerikanske band "Grand Belial's Key" efter rygter om at bandet havde nazistiske og antisemitiske sympatier.

Og på den baggrund kræver formanden for den nye Svendborg kommunes kulturudvalg, at Harmonien også aflyser arrangementet "Figth the power".

- Når man én gang har aflyst et arrangement, der var højreradikalt, så må man også aflyse et arrangement, der er venstreradikalt, siger Morten S. Pedersen (DF) til DR Fyn.

Udvander selvbestemmelse

Udmeldingen fra kulturudvalgsformanden har fået Daniella Wellejus fra DSU til at reagere. Hun kalder Morten S. Pedersen udmelding for diktatur.

- Jeg må sige, at det bliver nogle triste år for Svendborgs kulturliv,  hvis kulturudvalgsformanden skal godkende alle bands, der bookes til koncerter i kommunen, alle teaterstykker der opføres på Svendborg Teater og B&U teateret for ikke at snakke om alle sketchs, der indgår i Rottefælde Revyen, siger Daniella Wellejus fra DSU i Svendborg.

Lederen af Harmonien, Henning Harder, afviser at aflyse koncerten og ønsker ikke at blande sig i politikernes debat.

" target="_self">Læs mere om koncerten på Indymedia.org

Oversigt

    Oversigt