I det fynske folks tjeneste

Politikere ærgrer sig: Men færgeprojekt havde ingen fremtid med folkelig modstand

Kenneth Muhs: Ærgerligt.

Vibeke Ejlertsen: Modstand overaskende,

MF/Broen og dens placering i Nyborg er stridens kerne.

1 af 3

Kommunen frasiger sig nu option på færgen.

Både Nyborgs borgmester Kenneth Muhs og Socialdemokraternes gruppeformand Vibeke Ejlertsen ærgrer sig efter, at de søndag aften var enige om at stoppe projektet med museumsfærgen MF/Broen.

Det var de sammen med et enigt økonomiudvalg i Nyborg.

Med den folkelige modstand på borgermødet i sidste uge, vil projektet ikke kunne realiseres, fordi den nødvendige fondsstøtte ifølge Østfyns Museer er en forudsætning for realiseringen, og den kræver folkelig opbakning.

- Vi tør ikke at trodse modstanden, fordi vi risikerer, at det dårlige omdømme færgeprojektet ville få, kunne smitte af på kulturarvsprojektet vedrørende Nyborg Slot, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V).

Også Socialdemokraterne, der ellers havde stillet en række kritiske spørgsmål vedrørende projektet, ærgrer sig i bund og grund.

- Den massive modstand med blandt andet en tidligere borgmester og SF-udvalgsformand i spidsen er meget overraskende. Vi startede jo projektet helt tilbage i 2015, og det er først de seneste måneder, at modstanden er vokset så kraftigt. Det er aldrig set, at en sag kan få 700-800 nyborgensere til borgermøde, siger Vibeke Ejlertsen.

Byrådet har haft option på at overtage MF/Broen frem til april 2018, men Vibeke Ejlertsen forventer, at de oprindelige ejere nu får besked på at hente færgen igen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.