I det fynske folks tjeneste

Politikere: Drop forældelsesfristen

Forældelsesfristen i sager om seksuelt misbrug af børn bør afskaffes. Det mener flere af folketingets retsordførere efter at en lærer fra Dalumskolen er kommet under mistanke for pædofile overgreb for over 30 år siden.

01:58

Anklagerne mod en lærer på Dalum Skolen får flere politikere til at foreslå forældelsesfristen droppet

1 af 2

Anklagerne mod skolelæreren fra Dalum - og mod de katolske præster - får nu flere retspolitikere til at foreslå, at forældesfristen forlænges - eller helt afskaffes.

- Jeg kan ikke se nogen grund til at der er en forældelsesfrist, når det gælder pædofili-sager, siger formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Forleden stod Niels Isaksen frem og fortalte at han og flere andre drenge for over 30 år siden blev udsat for seksuelle overgreb af en lærer på Dalumskolen.

Sagen kommer dog aldrig for en strafferet, fordi pædofile overgreb skal anmeldes senest 10 år efter at ofret er fyldt 18.

- Vi står i en situation, hvor et menneske får en alvorlig anklage og han kan ikke frikendes, fordi sagen er forældet. Omvendt kan ofrene heller ikke få sagen for domstolene, siger næstformanden i Retsudvalget, Anne Baastrup(SF).

Odense Lærerforening kalder sagen dybt ulykkelig, fordi læreren kan hverken dømmes eller frifindes. Han er brændemærket for livet - beretiget eller uberettiget.

- Man må sige at folkedomstolen har talt, og vi kan kun have en interesse i at vi har et retssystem der gør at man har muligheden for at blive frikendt, siger Anne Mette Kæsler Jensen, formand for Odense Lærerforening.

Læreren har dog mulighed for at rejse et civilt søgsmål for injurier, hvis han mener at anklagerne er falske.