Politikere i dobbelt valgkamp

Mange fynske politikere skal ud i to valgkampe de kommende uger, da de stiller op til både folketinget, amtsrådet eller et byråd. De fleste kandidater hilser dog den tredobbelte valgdag velkommen.

-

Mange fynske politikere skal ud i to valgkampe de kommende uger, da de stiller op til både folketinget, amtsrådet eller et byråd. De fleste kandidater hilser dog den tredobbelte valgdag velkommen.


Centrumdemokraternes fynske folketingsmedlem er en af de politikere, der nu skal  ud i to valgkampe på samme tid. Ebbe Kalnæs skal som CDs spidkandidat til amtrådsvalget føre lokal valgkamp, samtidig med at han skal kæmpe en svær kamp for at bevare sin plads i folketinget. Alligevel hilser Kalnæs den tredobbelte valgdag velkommen.


Skaber sammenhæng
\"ja, jeg får travlt. Men jeg syntes omvendt det er spændende, at vi får en sammenhæng mellem lokal og landsdækkende politik ved at have en fælles valgdag, \" siger Ebbe Kalnæs.


Han blev i 1998 valgt som CDs kandidat på Fyn med en snæver margen til nr. 2 på CDs liste. Samtidig har han sagt ja til at være partiets spidskandidat til det Fyns Amtsrådsvalg.


\"Det er jo ingen hemmelighed at CD har klaret sig bedre ved folketingsvalg end ved lokale valg. Jeg tror at dette sammenfald kan få en positiv indvirkning på CDs valgrresultater lokalt. Hvis CD får et godt folketingsvalg, vil flere vælgere måske stemme CD lokalt, \" siger en optimistisk Kalnæs.


Bestilte straks ferie
Hos Venstre skal Lars Chr. Lilleholt forsøge at blive valgt til både folketinget og Odense Byråd.


\"Klokken 12 meddelte jeg min arbejdsgiver, at jeg går på ferie og først kommer tilbage på arbejde 22. november. Nu står den på fuldtidsvalgkamp de næste uger, \" siger Lars Chr. Lilleholt, der indleder valgkampen med et besøg hos sin frisør.


\"Jeg vil føre valgkamp både til folketinget og til Odense Byråd. Men jeg prioriterer folketingsvalget højest, det skal ikke være nogen hemmelighed. Det er nu eller aldrig, hvis jeg skal vælges til folketinget \", siger Lilleholt.


SF?ere i strid med partireglerne
Hos SF er der også flere kandidater, der stiller op flere steder. Karsten Hønge er både kandidat til Folketinget og Fyns Amtsråd.


\"Jeg syntes det er synd for det lokale demokrati med dette dobbeltvalg. Men jeg skal nok føre valgkamp for fulde tryk for både folketing og amtsrådsvalg. Men mine chancer for at blive valgt til folketinget er nu ikke særlig store\", siger Karsten Hønge fra SF. 


Skulle Karsten Hønge blive valgt til både amtsråd og folketing vil han dog blive tvunget til at afgive én af posterne. SF?s interne partiregler tillader nemlig ikke at de folkevalgte har dobbeltmandater.


Udover Karsten Hønge stiller SF?erne Thormod Kaae op til Odense Byråd og Folketeinget, mens Holger Lomholdt stiller op til Fyns Amtsråd og Folketinget.

Oversigt

    Oversigt