Politikere i regionsråd skal på rejse

De regionale politikere i Region Syddanmark får nu tilbudt studieture til den amerikanske vestkyst,  Frankrig,  Spanien,til England, Holland og Norge.

De 41 medlemmer af regionsrådet i Region Syddanmark får nu tilbudt hele fem studieture til det store udland - bare i år, skriver Fyns Amts Avis.

De regionale politikere kan kvit og frit vælge mellem fem ture: En til den amerikanske vestkyst, en til Lyon i Frankrig, en til Bilbao i Spanien, en til England og en til Holland og Norge.

- Der er fri tilmelding, unaset hvad udvalg man sidder i, og politikerne kan tilmelde sig alle turene. I teorien i hvert fald. I praksis bliver det nok svært, for flere af turene vil ligge oven i hinanden eller meget tæt på hinanden, forklarer administrerende direktør i Region Syddanmark
Kjeld Zacho Jørgensen.

Han forventer dog ikke en voldsom efterspørgsel på rejsebilletterne.- Vi tager jo fra folks fritid og arbejdstid. Det er min erfaring, at folk nøje overvejer, om de vil tage afsted.

De dage hvor man bare tog afsted er for længst overstået, mener han.

Region Syddanmarks forretningsudvalg skal i dag tage stilling til administrationens rejseplaner.

Udvalgets formand, regionsrådsformand Carl Holst (V), henviser
før dagens møde til sin administration.

- Jeg har ikke set nærmere på det endnu, men jeg går stærkt ud fra, at det er fornuftige steder, som er valgt, siger han til Fyns Amts
Avis.

Ifølge Kjeld Zacho Jørgensen er der endnu ikke opstillet et budget for rejseaktiviteterne i efteråret.

- Det kommer jo an på, hvor mange der tager afsted, siger han.

Oversigt

    Oversigt