Politikere klar til fri heroin i Odense

En flok politikere har været en tur i Tyskland for at se på forsøg med fri heroin. Turen har overbevist selv skeptikerne om, at ordningen snarest skal sættes i gang i Odense.

Det er seks politikere og tre chefer, der har været på en fire dages studietur i Hamburg og Karlsruhe. Her har tyskerne fremvist så gode resultater med fri medicinsk heroin, at Socialudvalget nu er helt klar til at afprøve ordningen i Odense, skriver Fyens Stiftstidende søndag.

Tyskerne har dokumenteret ordningen gennem forskere, og det er de gode resultater herfra, der har overbevist politikerne.

- Jeg var meget skeptisk, inden vi tog af sted, men nu er jeg blevet overbevist, siger Karsten Kjærby (Kons.) til avisen.

Forsøget drejer sig om at få fat i den hårdeste kerne og på den måde dokumentere, at de kommer væk fra det kriminelle miljø og begår mindre kriminalitet. Samtidig falder dødeligheden, fordi narkomanerne ikke skal bruge forurenede kanyler.

De tyske resultater viser, at mange af forsøgspersonerne kommer i arbejde og får kontakt til deres familier igen. Desuden får narkomanerne bedre livskvalitet og kan leve meget længere.

Der skønnes at være op mod 1500 heroinmisbrugere i Odense, men i første omgang er det kun mellem 15 og 20 af de garvede misbrugere, der får gavn af ordningen. Der er en række kriterier, der skal være opfyldt, for at misbrugerne kan komme med i ordningen.

Rådmand Erik Simonsen ser gerne, at Odense kommer med i nogle forsøg, hvor man kan udbrede ordningen til en bredere gruppe.

- Lad os få nogle erfaringer, dokumentere at det virker og så udvikle det. Så vil folketinget måske give os lov til noget mere, siger Erik Simonsen til Fyens Stiftstidende.

Oversigt

    Oversigt