Politikere konkurrerer på personlighed

Privatfotos af børnene som små skal være med til at få Carsten Hansen genvalgt til folketinget. Den socialdemokratiske gruppeformand er klar til valgkamp med en meget personlig video.

Den kommende valgkamp bliver i høj grad en konkurrence på politikernes personlighed.

Politiske kommentatorer og eksperter gætter derfor på, at mange kandidater vil give vælgerne et kig ind bag facaden, ligesom Carsten Hansen nu gør i en ny film på Facebook. Her fortæller han om sit familieliv og sin baggrund som smed.

Efter planen offentliggør Carsten Hansen sin nye video tirsdag, men du kan se den her ved at klikke på billedet her på artiklen.

- Tidligere værnede jeg om mit privatliv, men nu kan jeg godt forstå, at folk gerne vil vide lidt mere om personen Carsten Hansen, for det er jo min baggrund, der har formet mig som socialdemokraten Carsen Hansen, siger han til TV 2/FYN.

Folkelighed efterlyses

Mange af de nuværende folketingspolitikere er akademikere, men flere af dem forsøger at vise, at de trods deres magtfulde positioner har kontakt med de samfundsgrupper, der ikke har så lange uddannelser. Senest nævnte også statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin nytårstale, at han var den første i sin familie, der fik en længerevarende uddannelse.

- Der er så mange der gerne vil solidarisere sig med arbejderklassen i debatten. Her er det vigtigt for mig at fortælle, at jeg er med i politik og i ledelsen af et parti, selvom jeg ikke har fået en lang uddannelse. Vi kan noget andet, og det er vigtigt i politik, at der er bredde på, siger Carsten Hansen.

- I takt med at politik er blevet mere teknisk og svært forståeligt, har politikerne travlt med at sige til vælgerne, at de godt kan forstå dem - at de har en tråd tilbage til folkeligheden. Det vil vi se mere af. Politikerne vil gerne bruge sig selv, for de har en ide om at det virker, siger Troels Mylenberg, der er politisk redaktør på Fyens Stiftstidende.

 

Oversigt

    Oversigt