Politikere ud i virkeligheden

Politikerne på Christiansborg befinder sig i et lukket kredsløb og har alt for lidt kontakt med den virkelighed, hvor lovgivningen får konsekvenser for borgerne, mener ældre- og handicaprådmand i Odense Jane Jegind (V).

Hun vil simpelthen have landspolitikerne til at komme ud og få fingrene ned i den muld, som kommunalpolitikere står i til anklerne, skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi står overfor at skulle dagsordensætte det næste velfærdssamfund, hvor vi for færre midler skal gøre det bedre. Her synes jeg, at Folketinget skal holde lukket i en uge, så politikerne kan tage ud og deltage i det kommunale arbejde for at få input fra dagligdagen med tilbage, siger Jane Jegind.

Kommunalforsker Roger Buch vil gå skridtet videre end til et praktikophold på rådhuset:

- Det ideelle vil være at supplere med et ophold på de offentlige arbejdspladser, der leverer velfærdsydelserne. Det kan være at følge en lærer eller en ansat i ældreplejen, siger kommunalforskeren.

Også Folketingets formand Mogens Lykketoft (S) er imødekommende over for Jeginds forslag:

- Jeg forstår ønsket og kan kun indtrængende opfordre folketingsmedlemmerne til at holde bedst mulig kontakt med deres folkevalgte kolleger i kommuner og regioner, skriver Mogens Lykketoft i en mail.

Han mener dog, at Folketinget i forvejen har så mange mødefrie uger,at politikerne snildt ville kunne skaffe sig tiden uden, at tinget skal holde ekstraordinært lukket.

Oversigt

    Oversigt