I det fynske folks tjeneste

Politikere vil sammen kæmpe for Svendborgbanen

Toget her skal køre til tiden, mener fynske lokalpolitikere.

Togdriften på Svendborgbanen skal være bedre, det mener en række syd- og midtfynske politikere. Politikerne vil lave en fælles henvendelse på tværs af partiskel for at lægge pres på transportministeren.

Idéen stammer fra socialdemokratiske gruppeformand i Svendborg Flemming Madsen, han forestiller sig at lokalpolitikerne danner fælles front, som de for eksempel har gjort i bestræbelserne på at få en sydfynsk retskreds. 

Initiativet finder opbakning både i Ringe og Gudme, hvor de to borgmestre fra Venstre Bo Andersen og Lars Erik Hornemann kalder en fælles henvendelse for en god ide.
 
- Det kan godt være, at det er en politisk bredt funderet henvendelse, der er brug for. Det er jeg positiv overfor, siger Lars Erik Hornemann til TV 2/FYN.

Artikel satte blodet i kog

Det er en artikel i torsdagens udgave af Fyns Amts Avis, der for alvor har sat Flemming Madsens blod i kog. Under overskriften "Minister: Glem tog til tiden" afviser transportminister Flemming Hansen at give ekstra penge til banen her og nu. 
Transportministeren skal til efteråret diskutere en samlet renoveringsplan for hele det danske jernbanenet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, men han vil endnu ikke sige, hvor høj prioritet Svendborgbanen får.

- Hvis ministeren er korrekt citeret i artiklen, så er det faktisk forfærdeligt, siger Bo Andersen til TV 2/FYN.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.