KV-kandidater møder virkeligheden

"Velkommen til virkeligheden" inviterer byrådskandidaterne med ud i den virkelighed, de også efter valget den 21. november gerne vil have indflydelse på - og som for borgere og medarbejdere er hverdag.

Målet er det direkte møde mellem borgere, brugere eller medarbejdere - og dem, der bestemmer.

Når det i byrådssalene besluttes, hvad der skal - eller ikke skal - afsættes penge til, og hvordan de afsatte midler skal bruges, er der altid nogen, der i den anden ende oplever konsekvenserne af de politiske prioriteringer.

Men - hvordan mærker borgerne politikernes omprioriteringer, omstruktureringer, visioner eller manglende opmærksomhed på bestemte politiske problemfelter?

Det forsøger vi at finde svaret på i programformatet "Velkommen til virkeligheden".

Vi begynder i Svendborg

Svendborg Kommune toppede bl.a. sammen med Odense Kommune listen over kommuner med flest narkodødsfald i forhold til antallet af indbyggere, da man senest opgjorde antallet af narkodødsfald pr. kommune tilbage i 2013.

Det fik dengang debatten om stofmisbrugernes forhold til at blusse op, og også i denne valgkamp er indsatsen på området blevet et debattema.

Har stofmisbrugere i Svendborg brug for bedre hjælp? Skal det oprettes et såkaldt "stofindtagelsesrum" - eller bør man i stedet bruge pengene på forebyggelse?

Det er nogle af de svar, som vi har inviteret to politikere på jagt efter, når vi tager hul på programrækken "Velkommen til virkeligheden" mandag i uge 45.

Hver dag de sidste to uger inden valget

Politikere inviteres med andre ord ud i virkeligheden i programmet "Velkommen til virkeligheden", som vil blive vist i løbet af de sidste to uger af kommunalvalgkampen 2017.

Konfronteret med hverdagen for medarbejdere, borgere eller brugere, som har noget på spil i form af et problem eller en sag, som de gerne vil gøre politikerne klogere på – får politikerne mulighed for både at lytte sig klogere og for at komme med deres bud på en politisk løsning.

Programmet vil blive vist alle hverdage i uge 45 og 46 klokken 19.30 - de to sidste uger op mod kommunalvalget tirsdag den 21. november 2017.

Oversigt

    Oversigt