I det fynske folks tjeneste

KV-kandidater møder virkeligheden

Besparelser og omstruktureringer betyder, at dagplejen er i Kerteminde Kommune er hårdt presset. Dagplejemødre giver politikerne et virkelighedstjek. Foto: Pernille Gram

"Velkommen til virkeligheden" inviterer byrådskandidaterne med ud i den virkelighed, de også efter valget den 21. november gerne vil have indflydelse på - og som for borgere og medarbejdere er hverdag.

Målet er det direkte møde mellem borgere, brugere eller medarbejdere - og dem, der bestemmer.

Når det i byrådssalene besluttes, hvad der skal - eller ikke skal - afsættes penge til, og hvordan de afsatte midler skal bruges, er der altid nogen, der i den anden ende oplever konsekvenserne af de politiske prioriteringer.

Men - hvordan mærker borgerne politikernes omprioriteringer, omstruktureringer, visioner eller manglende opmærksomhed på bestemte politiske problemfelter?

Det forsøger vi at finde svaret på i programformatet "Velkommen til virkeligheden".

Vi begynder i Svendborg

Svendborg Kommune toppede bl.a. sammen med Odense Kommune listen over kommuner med flest narkodødsfald i forhold til antallet af indbyggere, da man senest opgjorde antallet af narkodødsfald pr. kommune tilbage i 2013.

Læs også 10 minutter: Pågående magasin går kritisk til kandidaterne

Det fik dengang debatten om stofmisbrugernes forhold til at blusse op, og også i denne valgkamp er indsatsen på området blevet et debattema.

Har stofmisbrugere i Svendborg brug for bedre hjælp? Skal det oprettes et såkaldt "stofindtagelsesrum" - eller bør man i stedet bruge pengene på forebyggelse?

Det er nogle af de svar, som vi har inviteret to politikere på jagt efter, når vi tager hul på programrækken "Velkommen til virkeligheden" mandag i uge 45.

Hver dag de sidste to uger inden valget

Politikere inviteres med andre ord ud i virkeligheden i programmet "Velkommen til virkeligheden", som vil blive vist i løbet af de sidste to uger af kommunalvalgkampen 2017.

Konfronteret med hverdagen for medarbejdere, borgere eller brugere, som har noget på spil i form af et problem eller en sag, som de gerne vil gøre politikerne klogere på – får politikerne mulighed for både at lytte sig klogere og for at komme med deres bud på en politisk løsning.

Programmet vil blive vist alle hverdage i uge 45 og 46 klokken 19.30 - de to sidste uger op mod kommunalvalget tirsdag den 21. november 2017.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.