Elev råber op: Politikerne tager vores penge

Rektor og elevrådsformand kalder det forskelsbehandling af fynske gymnasier, at Det Blå Gymnasium mister tilskud på 600.000 kroner. Rektor og formand frygter konsekvenser for de svageste elever.

Næste års finanslov forskelsbehandler fynske gymnasier.

Det mener Nicklas Reuther, der er elevrådsformand på Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg. 

Socialt taxameter

- Jeg synes virkelig ikke, at det er fair. Jeg synes, det er at sige, at en stx er mere værd, bare fordi der gå flere elever end på hhx.

Han henviser til et punkt i finansloven for 2019, der ændrer på reglerne for det såkaldte sociale taxameter. Tidligere fik alle fynske gymnasier (stx, htx og hhx) tildelt tilskud ud fra krav om elevernes gennemsnit ved skolestart. Med den kommende finanslov er karakterkravene ændret. 

Det betyder blandt andet, at hhx-skoler, som eksempelvis Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg, ender med et mindre tilskud. Det oplyser skolens rektor Carsten Hogrefe.

- Det er uforståeligt set ud fra en ny gymnasiereform, der sidestiller gymnasier, siger Carsten Hogrefe. 

Rammer de elever, der har det svært

Det "sociale taxameter" blev indført i 2015 med fokus på svage gymnasieelever. Nu står de til at blive ramt, når Det Blå Gymnasium mister omkring 600.000 kroner i tilskud, lyder det fra skolens rektor. 

- Nogle af de ting, vi satte i værk, fordi vi har fået socialt taxameter (-penge, red.), dem skal vi kigge på, pointerer han. 

Ifølge rektoren drejer det sig om speciel lektiehjælp, mentorordning og psykologhjælp. Fælles for de tre tilbud er, at de alle er henvendt til de elever, der har det svært. 

Derfor frygter elevrådsformanden, at de nye regler kan få store konsekvenser for nogle af skolens elever. 

- Jeg tror, der er rigtig mange, som bare vil droppe ud. Der er rigtig mange, der har benyttet sig af den her psykolog, understreger Nicklas Reuther

Kommer I i 2019 til at give mindre hjælp til de elever, der har det svært?

- Det håber vi ikke, men vi er nødt til at se på det - der er også noget, der hedder økonomi, forklarer Carsten Hogrefe.

Han tilføjer: 

- De elever, der er udfordret, dem har vi selvfølgelig fokus på, men vi kan ikke lave det samme fremadrettet, hvis vi bliver ved med at skulle spare penge. Det er barske realiteter, vi står med. 

 

 

Præcision
Clock20. dec 2018, kl. 16:00
Præciseret rubrikken.
Clock21. dec 2018, kl. 10:08
Rettet fejl for udregning af tilskud i faktaboks.

 

Oversigt

    Oversigt