Politimands frygt: Borgerne vil måske ikke ulejlige politiet

Flere lokalstationer bliver erstattet af politibutikker. Og fremover skal patruljerne køre ud fra Svendborg eller Odense.

Mandag formiddag fik de 800 ansatte ved Fyns Politi at vide, hvor de hver især fremover skal gøre tjeneste på Fyn. 

Omlægningen betyder, at flere lokalstationer bliver erstattet af politibutikker. Og fremover skal patruljerne køre ud fra enten Svendborg eller Odense.

Det lave antal stationer bekymrer tillidsmand ved Fyns Politi, Steffen Daugaard. 

Specielt frygter han, at borgerne vil holde op med at anmelde småting. Ganske simpelt fordi de ikke tror på, at politiet gør noget ved det og det kan give et misvisende billede af den reelle kriminalitet - ligesom at små sager nogen gange viser sig at blive store senere.

- Vi får måske en tendes til at de siger, "det er også ligemeget, vi vil ikke ulejlige politiet", så får vi det ikke at vide og så kender vi ikke det rigtige billede af kriminaliteten, siger Steffen Daugaard til TV 2/FYN.

Det sker der

  • Lokalstationen i Ringe erstattes af en politibutik i Faaborg. Hvad bygningen i Ringe skal bruges til fremover er ikke fastlagt.
  • Assens får en politibutik og Fyns Politis uddannelses- og mødecenter - begge på den nuværende station i byen.
  • Middelfart får en politibutik og en af politiets specialafdelinger. Hvilken afdeling er endnu ikke besluttet. Det er endnu ikke afgjort, om politiet fortsat skal bo på den eksisterende politistation.
  • Nyborg får en politibutik og en specialafdeling i de nuværende lokaler tæt på motorvejen.
  • I forvejen er det besluttet, at der etableres politibutikker i Kerteminde, Langeland og Nordfyns Kommuner.
  • Egentlige politistationer placeres i Svendborg, Vollsmose, Ærø og hovedstationen i Odense.

Oversigt

    Oversigt