I det fynske folks tjeneste

Politisk ballade i Kerteminde kommune

Fronterne er trukket skarpt op imellem borgmesteren og oppositionen i Kerteminde. SF beskylder borgmesteren for at pjække fra møder og for at hænge medarbejdere i kommunen offentligt ud.

01:37

SF´erne langer ud efter borgmester Sonja Rasmussen og det politiske flertal i Kerteminde

1 af 2

I et åbent brev til borgmesteren stiller SFs byrådsgruppe en række spørgsmål til borgmesteren. SF?erne beder blandt andet Sonja Rasmussen svare på, hvorfor hun ikke har deltaget i møder med andre kommuner, hvorfor hun orienterer pressen før byrådet og hvorfor hun hænger medarbejdere ud i pressen. SF?erne er stærkt utilfredse med borgmesterens stil.

- Jeg vil karakterisere hendes stil som lukket. Den politiske indflydelse er lagt uden for de politiske udvalg, siger Annette Vilhelmsen(SF), der er medlem af byrådet og økonomiudvalget i Kerteminde.

Socialdemokraterne, der mistede borgmesterposten, da Sonja Rasmussen gik sammen med de borgerlige, tilslutter sig SFs kritik.

- Det er en katastrofe for Kerteminde, når vi ikke deltager i møderne i Kommunernes Landsforening. Det er her vi skal frem med vores synspunkter, og det er her pengene bliver fordelt, siger den tidligere borgmester Palle Hansborg-Sørensen.

Sonja Rasmussen har ikke ønsket at besvare kritikken direkte, men har i stedet sendt en åben mail til SF. Her forklarer hun, at hun har prioriteret interne møder i kommunen højere end møderne i KL. Hun afviser samtidig alle andre anklager.

- Kommunen har været repræsenteret med andre folk til møderne, men jeg skal da beklage at hverken Sonja Rasmussen eller jeg har kunnet deltage, og det må vi gøre bedre fremover, siger viceborgmester Hans Luunbjerg(V).

Hans Luunbjerg afviser også de andre kritikpunkter fra SF og socialdemokraterne og mener der er gået valgkamp og fløjkrig i det politiske system i Kerteminde.