Politisk enighed om kulturstrategien

Efter flere måneders diskussioner er de store partier i Odense Byråd nu enige om hvordan store dele af byens meget omtalte kulturstrategi skal føres ud i livet. Tirsdag blev politikerne enige om hvordan de 100 millioner kroner skal bruges de kommende år.

-

Efter flere måneders diskussioner er de store partier i Odense Byråd nu enige om hvordan store dele af byens meget omtalte kulturstrategi skal føres ud i livet. Tirsdag blev politikerne enige om hvordan de 100 millioner kroner skal bruges de kommende år.

Det er politikerne i Kultur- og Socialudvalget der tirsdag kom med deres anbefaling til hvordan kulturstrategien skal føres ud i livet. Alle partierne er repræsenteret i udvalget og dermed bliver udvalgets anbefalinger med meget stor sandsynlighed ført ud i livet. Politikerne har dog ikke taget stilling til om der skal bygges Arena, Vandkulturhus eller en Globe, da disse opgaver ligger i Børn- og Ungeudvalget.

Kultur- og Socialudvalget anbefaler, at Odense Kommune bruger pengene på Innovationens Hus, Kulturmaskinen, Center for Videnskab og Kunst og en opgradering af de rytmiske spillesteder. Samtidig vil politikerne skabe nye festivaler og afsætte flere penge til Brandt og drift de kommende år.

- Vi har været meget opsatte på at nå et mål, og det gjorde vi i dag. Nu har vi en klar anbefaling til byrådet, og dermed er vi meget tæt på at kunne præsentere kulturstrategien, siger kulturrådmand Jørgen Lund(V).

Innovationens Hus

Innovationens Hus skal være med til at udvikle og styrke de kreative erhverv i Odense.  Centret skal arbejde tæt sammen med forskerparken og iværksættere og være platform for skabelsen af nye kreative arbejdspladser. Indtil videre er det planen at centret bliver placeret i Thrige-området og udgifterne bliver mellem fem og 10 millioner kroner alt efter hvor centret bliver bygget.

Center for Videnskab og Kunst

Center for Videnskab og Kunst skal være landets førende formidlingscenter for forskning. Husets aktiviteter vil blandt andet blive at udvikle kunstneriske forestillinger med udgangspunkt i videnskab og forskning fra SDU. Både SDU, Musikkonservatoriet og Kunstakedemiet skal deltage i opbygningen af det nye center.

Kulturmaskinen

Kulturmaskinen bliver det nye kraftcenter i Odense Centrum. Centret bliver opbygget i en fusion mellem blandt andet Badstuen, Internationalt Hus og Studenterhuset.  Kulturmaskinen får hjemsted ved Brandts Klædefabrik.

Nye festivaler

Efter 2005 skal Odense satse mere på at lave specialiserede festivaler, hvor byens skoler og kreative uddannelser kommer til at spille en central rolle. Politikerne vil afsætte tre millioner kroner til at styrke Odense festivalprofil.

Rytmiske spillesteder

Flere af byens spillesteder skal gennemgå en grundig renovering, og det skal undersøges om der skal bygges en ny koncertsal til otte millioner kroner i Odense.

Nej til Musik- og Teaterhus

Derimod blev politikerne enige om ikke at afsætte penge til et ambitiøst Musik- og teaterhus i Thrige-komplekset de kommende år. Projektet ville bliver for dyrt og umuliggøre mange af de andre projekter, vurderede udvalget.

Udover anlægsopgaverne besluttede udvalget samtidig af afsætte flere penge til drift af kulturinstitutionerne de kommende år. Blandt andet får Brandt et større budget at arbejde med de kommende år.

Oversigt

    Oversigt