I det fynske folks tjeneste

Politisk forvirring om lukning af teaterskole

Forligspartierne er uenige om hvordan teksten i forliget om de kunstneriske uddannelser skal forstås. DF mener forligsteksten betyder skuespillerskolen i Odense skal lukkes - men det afviser De Konservative, SF og Socialdemokraterne. 

Chok blandt eleverne på skuespillerskolen over forliget, der vil lukke skolen.

Dansk Folkepartis kulturordfører Louise Frevert udlægger forligsteksten som en lukning af skuespillerskolen i Odense - og den samme opfattelse har Odense Teater fået gennem meldinger fra Kulturministeriet. Det oplyser teaterchef Kasper Wilton.

Socialdemokraterne: det er et forligsbrud

Men det bliver afvist af de fynske folketingsmedlemmer, som TV2/ Fyn i dag har været i kontakt med.

- Forliget betyder i vore øjne under ingen omstændigheder, at skuespillerskolen i Odense skal lukke, siger Anne Baastrup, SF.

- Vi mener forliget betyder, at elevpladserne skal konverteres om til musical-elevpladser, og de skal uddannes i Odense, understreger hun.

Anne Baastrups udlægning af forligsteksten er Socialdemokraterne enige i.

- Der  har på ingen måde været tale om at nedlægge skuespillerskolen i Odense, siger den fynske gruppeformand for Socialdemokraterne, Carsten Hansen.
- Hvis det er sådan forliget opfattes af Kulturministeriet, er der i vore øjne tale om forligsbrud, og i en sådan situation vil vi opfatte os som fritstillet. Dermed skal forliget forhandles om, understreger han.

Ønske om genforhandling

De Konservatives Kulturordfører, Carina Christensen, mener aftalen er så uklar, at forligspartierne skal sætte sig sammen igen.