I det fynske folks tjeneste

Populært fødevaremarked udvider madfesten for børn

Fødevaremarkedet i Svendborg, der altid finder sted den sidste weekend i juni, er så stor en succes, at man i år udvider de kulinariske tilbud med tre ekstra dage, hvor blandt andet 230 skolebørn skal blive klogere på mad.

Der skal smages, der skal duftes, der skal eksperimenteres, og så skal der laves. Mad altså. I fem dage vil sultne maver og nysgerrige smagsløg føle sig ekstra velkomne i Svendborg, når Kulinarisk Sydfyn åbner tirsdag. 

I år har man nemlig valgt at udvide den populære madfest med tre dage. Fra tirsdag vil der være "Det store Gæstebud" - et nyt koncept, som er en hyldest til Sydfyns mange kulinariske muligheder. 

- Der har været en masse arrangementer de andre år, der hurtigt er blevet udsolgt. Blandt andet børnerestauranten. Så nu har vi valgt at udvide det til flere dage, siger Mikael Hansen, arrangør af Kulinarisk Sydfyn. 

I løbet af dagene er der udover arrangementer i samarbejde med lokale restauranter, foredrag og guidede ture til nogle af Sydfyns gastronomiske virksomheder også et mad-samarbejde med byens folkeskoler. 

230 skolebørn blive udfordret på deres viden og forestillinger om mad. I tre dage skal de lære om insekter, pølser, havets hemmelighed, de skal prøve at lave hjemmelavet pasta og meget andet. Alt sammen i samarbejde med Svendborgs lokale madleverandører, museer og virksomheder. 

- Vi ved, at børnene får meget ud af det. Jeg mødte en dag en mor, der fortalte mig, at det ikke er det samme at gå på stranden med datteren mere, fordi hun hele tiden ville have at moren skulle smage på tangen, siger Mikael Hansen.- 

Tirsdag skal børnene blandt andet lave mad til "Det Store Gæstebud", hvor gæster sætter sig sultne til bords klokken 18.30. 

Tirsdag eftermiddag fra klokken 17.30 kan du se mere til Kulinarisk Sydfyn, når Fyn Live med Signe Ryge sender fra Svendborg og madfesten. Det er på TV 2/FYN Nyhedskanalen.