I det fynske folks tjeneste

Porsche headhunter fynsk racerkører

03:37

Den fynske racerkører, Nikolaj Møller Madsen, skal køre GT4-mesterskabet for Porsche.

Det fynske racertalent fra Søndersø får endnu mere fart på i den kommende tid. Han skal nemlig køre for det  officielle Porche-team Prosport Performance.

Prosport Performance har headhuntet Nicolaj Møller Madsen til at køre GT4-mesterskabet . Han skal derfor køre teamets Porsche sammen med Jörg Viebahn. 

- Det er en kæmpe chance. Jeg kommer til at køre i en 100 procent vinderbil, og det er selvfølgelig en stor cadeau til mig, at Prosport Performance tror så meget på mig, at de giver mig sædet i den bil, der vandt europamesterskabet sidste år. Derfor er der naturligvis også et altoverskyggende mål - nemlig at genvinde europamesterskabet, siger Nicolaj Møller Madsen. 

Læs også Racerkører: Nej mor, det er ikke farligt

GT4-løbsserien med det tyske Porsche-team strækker sig over seks løb fra marts til september. Det er et såkaldt professionelt/amatør-løb, som betyder, at bilen skal køres af én professionel racerkører og en amatør. Nicolaj Møller Madsen skal fylde det professionelle sæde, mens den forsvarende europamester i klassen, Jörg Viebahn, er teamets amatør. 

Drøm om at blive europamester 

I 2016 sluttede Nicolaj Møller Madsen som nummer tre i kampen om GT4-mesterskabet. Nu vil han være europamester. 

Serien indledes 2. april på Misano-banen i italienske Rimini. Herefter skal Nicolaj Møller Madsen kæmpe om europamesterskabet på Brands Hatch tæt på London, østrigske Red Bull Ring, Slovakia Ring i Slovakiet og den tidligere Formel 1-bane Zandvoort i Holland, inden sæsonfinalen køres på Nürburgring i Tyskland.

- Mit mål har altid været at blive en af verdens bedste racerkørere. Det kræver, at man er alsidig, og med sædet i Porsches GT4-racer får jeg kørt på nye europæiske baner, ligesom jeg får en masse kilometer under hjelmen. Samtidig er det selvfølgelig et kæmpe springbræt videre i min karriere - både til GT-sporten, til Porsche og til andre fabriksteam. Specielt hvis jeg 17. september kan skrive europamester på CV'et, siger Nicolaj Møller Madsen.

 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.