Portrætter fra et uddøende erhverv

Normalt holder fiskerne fra Bagenkop for sig selv på havnen ved deres både langt væk fra Rampelyset. Men en lokal kunstner er kommet helt tæt på og har fået lov til at forevige dem med pensel.

Søndag kom otte af fiskerne i centrum, da den lokale kunstner Solveig Moa udstillede de første portrætter af de lokale fiskere i Bagenkop Kunsthal.

- Fiskerierhvervet hernede erkender at de er uddøende, og det er vigtigt at skildre personerne inden de er væk, siger Solveig Moa.

Råstyrke og vedholdenhed

Kunstneren gik i gang med sine portrætter for halvandet år siden, og selvom fiskerne er berygtede for deres lukkethed, var de straks med på at blive portrætteret af Solveig Moa.
- De besidder nogle specielle egenskaber. De har råstyrke og vedholdenhed, og kæmper mod alle odds for at overleve. Det tiltaler mig, fortæller Solveig Moa.

Genkendt af kustoden

Foreløbig er otte helportrætter færdiggjort, men kunstneren regner med at male yderligere otte før projektet er endelig færdigt. Og foreløbig er portrætterne blevet godt modtaget.

- Først tænkte jeg tænkte, at hun må da ikke være rigtig klog. Men jeg røg alligevel på den, og jeg synes det er blevet rigtig godt, siger fisker Ulrik Hansen.

Et af portrætterne har også været en tur på Fredensborg Slot i Hillerød og har været udstillet sammen med andre portrætter.

- Det var fantastisk at opleve. Da jeg kom ind blev jeg genkendt af kustoden, der sagde, nu kommer ham langelænderen, fortæller Freddy Skjold Sander.

Planen er, at de omkring 18 portrætter til slut skal udstilles sammen med videoprojektion af en tidevandsbølge.

Oversigt

    Oversigt