Post Danmark Rundt til Fyn

Arrangørerne af Danmarks største cykelløb Post Danmark Rundt 2003 afslørede torsdag ruten til dette års udgave af etapeløbet. På fjerdedagen skal rytterne køre fra Middelfart til Faaborg, og undervejs skal Svanninge Bakker bestiges fire gange som afslutning på en kortere etape. Derefter venter der i Svendborg en spændende enkeltstart på løbets 5. etape.

-

/ritzau/
Arrangørerne af Danmarks største cykelløb Post Danmark Rundt 2003 afslørede torsdag ruten til dette års udgave af etapeløbet.

På fjerdedagen skal rytterne køre fra Middelfart til Faaborg, og undervejs skal Svanninge Bakker bestiges fire gange som afslutning på en kortere etape. Derefter venter der i Svendborg en enkeltstart på løbets 5. etape.

Hård, kuperet rute
Det kan godt være, at ruten ikke byder på spektakulære franske bjergetaper med dramatiske stigninger, hvor rytterne udmarves, mens de slider sig op til mål over trægrænsen. Men arrangørerne
af Danmarks største sportsbegivenhed har i år sammensat en hård og efter danske forhold meget kuperet rute, der byder på både spændende og varieret kørsel.

\"Ruten er en tand hårdere end sidste år, hvilket kun er til vores fordel. Sidste år lykkedes det os at dominere løbet med Jakob Piil, som den samlede vinder. Han skal naturligvis forsvare sejren, og jeg håber, at det bliver med Andrea Tafi og Tyler Hamilton ved hans side. Vi vil forsøge at komme med et så stærkt hold som overhovedet muligt\", siger Bjarne Riis, sportsdirektør for Team CSC til Ritzau.

Team fakta tilfredse
Kim Andersen, der er sportsdirektør i Team Fakta, er også begejstret for ruten.

\"Team Fakta kommer altid til Post Danmark løbet i absolut stærkeste opstilling med ambitioner om at vinde. Det lykkedes næsten sidste år, og ruten i år ser virkelig interessant ud\", siger Kim Andersen.

Efter starten i Skagen vil feltet bevæge sig ned gennem det nordlige Jylland til Aalborg, hvor første etape afsluttes med tre omgange á 3,3 kilometer.

På løbets anden etape vil rytterne for første gang i løbets historie besøge Mols Bjerge. Etapen er på 220 kilometer og afsluttes med tre omgange á 4,7 kilometer inde i Århus by.

Den tredje etape går fra Hammel til Kolding. Her vil løbet byde på små og kringlede veje op og ned gennem det midtjyske højdedrag på kongeetapen til Kolding.

Efter den fynske fjerdeetape afsluttes løbet traditionen tro på Frederiksberg, hvor vinderen af Danmarks største cykelløb vil blive fejret.

Piil vil forsvare titlen
Om det igen bliver Jakob Piil fra Team CSC er ikke til at vide, men Piil mener selv, at ruten passer perfekt til ham.

\"Sejren i 2002 er noget af det største, jeg har oplevet i min karriere. Jeg satser på at kunne gentage sejren, selv om det bliver virkelig svært. Men når jeg studerer rutekortet, kan jeg ikke sige andet, end at det er en perfekt rute til mig\", siger Jakob Piil.

Post Danmark Rundt sætter gang i pedalerne fra den 12.-16. august.

Oversigt

    Oversigt