I det fynske folks tjeneste

Posten fyrer de ansatte

Posten og Jazzhus Dexters økonomi hænger ikke sammen, og fredag blev alle de ansatte på spillestederne fyret.

Tirsdag aften holder Postens bestyrelsemøde om fremtiden for spillestedet.

Per Demant, som er med i Postens bestyrelse fortæller, at de ansatte er blevet fyret med den opsigelsesvarsel, som de nu engang har. Fyringerne gælder fire almindeligt ansatte, samt Postens leder Niels Jørgen Simonsen.   

Fyringerne sker, fordi den driftsaftale, som har været gældende de sidste fire år udløber til januar, og den er ikke blevet fornyet.

Uvis fremtid

Posten var lukket i et år, mens den blev ombygget for et millionbeløb. En udvidelse der var støttet af Odense Kommune. Men ombygningen til et topmoderne spillested har ifølge Per Demant ikke kun været en fordel for driften. Han forklarer de økonomiske problemer med, at det det seneste år har været svært at drive spillestederne, som bestyrelsen har ønsket.
 
- Det har virkelig været svært at starte op efter lukningen på et år, og samtidig har det været svært for os at få navne til den pris vi ville give, siger Per Demant.
 
Hvert år støtter Kunstrådet og Odense Kommune spillestedet med to millioner kroner, og By- og Kulturrådmand Anker Boye afventer nu en udmelding fra Postens bestyrelse.

- Vi forventer at, de enten kommer med en redningsplan, eller at de som selvejende institution nedlægger sig selv. Så må kommunen finde ud af om, vi vil gå ind og overtage driften, siger Kulturrådmand, Anker Boye. 

Tirsdag aften holder Posten bestyrelsesmøde.