Postnummer 5550 fik en togstation: Så steg huspriserne

I Langeskov er huspriserne steget mere end gennemsnittet på Fyn. En af forklaringerne er den nye togstation i byen.

Normalt kan en jernbane i baghaven være en udfordring for husprisen - men hvis jernbanen ligger i Langeskov, hvor man i årtier har kæmpet for at få en station, så tér priserne sig anderledes. 

Det skriver Boligsiden.dk. 

I årene op til Langeskov Stations indvielse i 2015 var udviklingen på boligmarkedet i Langeskov ikke særligt opsigtsvækkende. Det gik lidt op og lidt ned på samme måde som det fynske boligmarked generelt i årene 2010-2014.

quote  De stigende boligpriser i Langeskov er en klar indikator på, at indvielsen af stationen har gjort Langeskov mere attraktiv.

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Omkring 2015 skete der imidlertid noget. Priserne i Langeskov steg pludselig næsten 10 procent, og fra 2015 til 2016 hoppede de yderligere godt otte procent. Det var henholdsvis tre og fem procentpoint over prisstigningerne på det øvrige fynske boligmarked.

- De stigende boligpriser i Langeskov er en klar indikator på, at indvielsen af stationen har gjort Langeskov mere attraktiv. Dermed ikke sagt, at det er den eneste forklaring, men vi ved, at boligpriserne påvirkes positivt af adgang til velfungerende, offentlig transport, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:
 
- En af begrundelserne for at lave investeringer i infrastruktur er, at det skal give en række positive gevinster. Der er flere af de større infrastrukturprojekter, som står færdige i de kommende år, og det skal blive interessant at se, om og i hvilket omgang det vil få betydning for boligmarkedet i de områder, der får glæde af disse anlægsprojekter, siger Birgit Daetz. 

 

Fire millioner kroners forskel på husene i Langeskov
Lige nu er der ifølge Boligsiden.dk 34 huse til salg i Langeskov. Den dyreste bolig finder man på Odensevej til 4.495.000 kroner - den billigste er fire millioner kroner billigere, og kan købes for 495.000 kroner. 

34 boliger er der til salg i Langeskov.
34 boliger er der til salg i Langeskov.
Foto: Screendump Boligsiden.dk

 

Oversigt

    Oversigt