Potentielle mordere i Odense

Fem unge fra Odense er så farlige, at de bør fjernes fra gaderne. Det mener en ekspert.

De fem unge er så utilregnelige, at projektleder hos Odense Kommunes forebyggelsesafsnit, Christian Frederiksen vurderer, at de vil kunne begå et umotiveret mord i stil med mordet på det 16-årige avisbud i København.
 
- Vi har en fire-fem stykker her i byen, som ikke kan styre deres hverdag, og som vi ikke kan fastholde i noget som helst. Der skal nogle gange bare småting til, før de går amok. De er meget svære at tackle, siger Christian Frederiksen, leder af Odense Kommunes forebyggelsesafsnit til Fyens Stiftstidende.

Psykiatrisk behandling

Han mener, at man bør kunne tvinge de unge i psykiatrisk behandling, og at man skal kunne fratvinge forældrene forældremyndigheden, hvis de modsætter sig.
 
- Vi er nødt til at arbejde med de her unge både socialpædagogisk og psykiatrisk i et lukket regi. Nogle af dem skal medicineres, fordi vi ikke kan nå dem med pædagogiske midler, siger Christian Frederiksen. 

Olav Nielsen der er skoleinspektør og kontaktperson for nogle belastede unge mener, at der er flere, som har brug for psykiatrisk behandling.

- Jeg kan udpege en fem-seks unge, som har stærke psykopatiske træk. De er fuldstændig kolde over for, hvad de begår af ondt mod andre mennesker. De har ingen indlevelsesevne i forhold til deres ofre, siger Olav Nielsen til Fyens Stiftstidende.

Oversigt

    Oversigt